On je zatražio da se ta oprema što pre distribuira zdravstvenim ustanovama u Leskovcu, Vranju, Pirotu, kao i bolnicama u Topličkom upravnom okrugu.

Vučić se potom sastao sa predstavnicima lokalne samouprave, Kliničkog centra Niš i drugih zdravstvenih ustanova u Gradskoj kući u Nišu.

Predsednik je, nakon ovih razgovora, poručio da je sada disciplina građana najvažnija, budući da će narednih deset dana biti ključni u borbi protiv koronavirusa i da se do 20. aprila rešava sudbina našeg odnosa prema toj epidemiji.

Niš je, kako je istakao, od početka bio na udaru velikog i opasnog neprijatelja, ali su njegovi žitelji svojom disciplinom uspeli, uprkos žrtvama, da mu se za sada odupru.

Vučić je ukazao i na to da svakih sedam dana država šalje zaštitnu opremu, materijale, neretko respiratore, pri čemu je u poslednjih mesec dana u Niš dopremljeno 29 kliničkih respiratora i 20 neinvazivnih, uz drugu medicinsku i zaštitnu opremu.

Prema njegovim rečima, kapaciteti naših kovid-bolnica su na izmaku i moraju se pripremati dodatni kapaciteti privremenih bolnica.

Predsednik je napomenuo i da će bolnica u Leskovcu biti pretvorena u kovid-bolnicu, kao i kompletna zgrada novog Kliničkog centra Niš, izuzev Urgentnog centra te ustanove.

U Nišu će biti pripremljeni dodatni objekti, koji će primati pacijente sa lakšom kliničkom slikom, budući da je Hala „Čair“ puna. Za njih će biti pripremljena kasarna na Panteleju, hotel „Nais“ i drugi hoteli, kao i posebna ambulantna vozila sa transportnim respiratorima, najavio je Vučić.

On je, takođe, preneo da će u Srbiju, kao pomoć iz Francuske, stići 5.000 lekova farmaceutske kompanija "Sanofi", izrazivši na tome zahvalnost predsedniku Emanuelu Makronu.

Nakon našeg razgovora, uprkos svim problemima sa kojima se Francuska suočava, a imaju više od 12.000 preminulih, on je uspeo da obezbedi pomenutu količinu lekova, objasnio je Vučić.
izvor i foto:srbija.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE