Danas se navršava 14 godina od pogibije Gorana Raičevića

Brus 06.05.2013. Strojinci,rodno selo Gorana Raičevića, poput Jerusalima ima svoju Vija Dolores (Put suza) kojom su kao Hrist na putu ka Golgoti, vekovima koračali mučenici i sirotinja tražeći izbavljenje tamo negde gde se sve bolje i vidi i oseća. Tamo gde postoji šansa.

Od Goranove kuće put je vodio u OŠ u selu Razbojna, pa u Gimnaziju Brusu, i najzad na Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Beogradu, koji je završio. Taj put vodio je i do atletskih staza klubova u prestonici, i još nekih drugih, vodio ga je,sjanim podvizima i rezultatima, ka sportskoj legendi da bi ga – pokazujući,i dokazujući patriotizam, odveo na branik otadžbine gde se tragično završio njegovom pogibijom 6.maja 1999.godine, u okolini Prištine.

Danas postoji samo jedna staza – od kuće njegovih pokojnih roditelja do seoskog groblja u kome je sahranjen. Sa setom i tugom stazom koračaju samo njegovim najbliži. Tradicionalna memorijalna trka u Brusu odložena je na neodređeno vreme.

- Trku trebaju da organizuju ljudi iz AK „Goran Raičević“. Mi iz Saveza sportova za to smo odvojili sredstva a oni će, naknadno, odlučiti kada će se trka održati, - kratko je rekao Milovan Dimitrijević, sekretar Saveza sportova.

 Podsećamo da je Goran poginuo na današnji dan. Da je memorijalna trka trebala da se održi baš danas a ne na nekakvim manifestacijama kada se realizuje školski program i prolećni kros...

Zato i tišina na stazi suza koja odzvanja neprijatno. Na grudobranu otadžbine poginuo je vrhunski sportista, šampion, rekorder, divan čovek.

Neko se, od zvaničnika, malo zaboravio.

Pamte i podsećaju svi istinski poštovaoci lika i dela velikog šamnpiona Gorana Raičevića.
G.Minić

Više o Goranu Raičeviću pročitajte na linku OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE