Juče su u Osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj" podeljeni takozvani svici koji će deci služiti za povećanje njihove bezbednosti u saobraćaju. Više detalja o ovoj akciji možete pročitati u nastavku teksta koji je preuzet sa web stranice Dunav osiguranja koji je organizator ove akcije...


Kompanija „Dunav osiguranje” u saradnji sa Ministarstvom prosvete i Ministarstvom unutrašnjih poslova, od 18. novembra do 17. decembra ove godine, u svim osnovnim školama u Srbiji organizuje edukativnu akciju „Dunav svici za bezbednost na ulici“. Akcija je posvećena unapređenju bezbednosti đaka prvaka u saobraćaju. Svim prvacima biće podeljeni „svici“- svetleći uređaji koji obezbeđuju bolju vidljivost dece na putevima i brojni edukativni materijali.

Iako se o bezbednosti dece u saobraćaju, a posebno prvaka, često govori neki problemi još nisu rešeni. Bezbednost dece na putevima znatno je povećana stupanjem na snagu Zakona o bezbednosti u saobraćaju.

U želji da doprinese smanjenju broja nesrećnih slučajeva školske dece u saobraćaju, Kompanija „Dunav osiguranje“ odlučila je da realizuje veliku akciju „Dunav svici za bezbednost na ulici“. U toku ove akcije svim školama u Srbiji biće uručeno 80 000 svitaca – svetlećih uređaja koji će omogućiti bolju vidljivost prvaka na putevima. Ovogodišnja akcija obogaćena je interaktivnom igricom „Saobraćajko“, edukativnim plakatima i rasporedom časova.

Prve svice danas su prvacima OŠ „ Drinka Pavlović“ i direktorima osnovnih škola na teritoriji opštine Stari grad uručili generalna direktorka Kompanije „Dunav osiguranje“ Milenka Mila Jezdimirović, ministar prosvete Žarko Obradović i pomoćnik načelnika uprave saobraćajne policije Branko Pantović.

-Cilj rada na saobraćajnom vaspitanju dece je povećanje njihove bezbednosti kao samostalnih učesnika u saobraćaju. Veliko mi je zadovoljstvo što smo danas u OŠ „Drinka Pavlović“ imali priliku da prvacima uručimo „svice“ i da na taj način doprinesemo njihovoj bezbednosti u saobraćaju, ali i da, uz podršku Ministarstva prosvete i Ministarstva unutrašnjih poslova, apelujemo na sve ostale učesnike u saobraćaju da povedu više računa o poštovanju saobraćajnih propisa, a time i o njihovoj ličnoj bezbednosti.

„Dunav osiguranje“ kao velika i važna, ali i društveno odgovorana kompanija realizacijom akcije „Dunav svici za bezbednost na ulici“ odlučila je da doprinese bezbednosti đaka prvaka, najmlađih i najugroženijih učesnika u saobraćaju. Prošle godine akcija je naišla na veliku podršku i škola i učenika i dala je i pozitivne efekte u praksi. Zato smo odlučili da je ove godine obogatimo novim sadržajima, kao što je interaktivna, edukativna i zanimljiva igrica kojom će učitelji, kroz igru i zabavu obučavati decu saobraćajnim propisima. Da bi redovno nosili svice prvaci će ove godine dobiti i raspored časova koji će ih na to podsećati. Sve škole dobiće i plakate sa jasnim i ilustrovanim uputstvima kako se treba ponašati u saobraćaju. Želim vam bezbedan put do škole, odlične ocene i bezbrižno detinjstvo, rekla je direktorka Kompanije „Dunav osiguranje“ Mila Jezdimirović.


Direktorka OŠ „ Drinka Pavlović“ Milena Bićanin izrazila je veliko zadovoljstvo što su prvaci ove škole prvi dobili svice i zahvalnost svima koji misle o bezbednosti i budućnosti dece.

Svicima su se najviše obradovali upravo oni kojima su i namenjeni, mali prvaci, koji su obećali da će ih redovno nositi i da će se truditi da poštuju saobraćajna pravila.
Karavan sa svicima svoj put nastavlja posetom osnovnih škola u Novom Sadu, Vršcu, Kikindi, Šidu, Nišu, Vlasotincu, Pirotu i Surdulici. Potom sledi susret sa prvacima osnovnih škola u: Požarevcu, Kragujevcu, Zaječaru, Jagodini, Čačku, Novom Pazaru, Valjevu i Kraljevu, i tako do svih gradova u Srbiji.

 

Izvor: dunav.com


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.