Infrastruktura narkodilera u Srbiji pretrpela je ozbiljan udarac današnjom policijskom akcijom "Grom", u kojoj je uhapšeno 127 preprodavaca narkotika. Osim dilera, na udaru akcije u kojoj je učestvovalo nekoliko hiljada policajaca našli su se i ekstremisti i huligani, a uhapšen je i jedan počinilac ubistva u Novom Pazaru.


U akciji grom su učestvovali pripadnici MUP-a, UKP-a, 27 podružnih policjiskih uprava, SAJ-a, PTJ-a, ali i Tužilastva, sudova i bezbednosnih službi

U akciji "Grom", koja je u toku, pretreseno je 909 lokacija na teritoriji cele Srbije, a očekuje se da 242 lica bude procesuirano, dok je za sada za 127 njih određeno policijsko zadržavanje.

 Učinak je prilično impresivan: Obavljene su 134 zaplene, pronađena je određena količina narkotika (više heroina nego marihuane!),  otkrivena je i jedna laboratorija, kao i veće količine oružja.  U Lazarevcu, koji se poslednjih meseci našao u središtu pažnje javnosti zbog velikog broja aktivnih dilera, izvršen je pretres na čak 17 lokacija i ponađena je droga.

Najveći "ulov" ostvaren je u Novom Sadu, gde je pronađeno 5 kg heroina. Dopisnici "Blica" iz Novog Sada javili su da je u akciji u ovom gradu pored UKP učestvovalo preko 30 novosadskih inspektora i žandarma, obavljena je na teritoriji celog Južnobačkog okruga

 - Akcija Grom, koja je koordinirana akcija MUP-a, UKP-a, 27 podružnih policjiskih uprava, SAJ-a, PTJ-a, ali i Tužilastva, sudova i bezbednosnih službi, sprovodi se u cilju sprečavanja proizvodnje rasturanja i prodaje narkotika. Ovo je udar na distributivnu mrežu - rekao je premijer Ivica Dačić novinarima u Vladi.

Vučić: Najuspešnija akcija u poslednjih 25 godina

Uporedivši "Grom" s akcijom "Morava" iz novembra 2009. godine, prvi potpredsednik Vlade Srbije  Aleksandar Vučić je rekao da je ovo najveća akcija u Srbiji u poslednjih 25 godina, a najavio je "još iznenađenja" u akcijama policije.

Plan akcije skovan u Vrnjačkoj Banji

 

Akcija je počela rano ujutro, po mrazu, u šest sati, dok su mnogi tek ustajali. "Grom" je dilere očigledno sasvim zatekao, što znači da nije došlo do "curenja" informacija, uprkos velikom broju učesnika.

- Naziv "Grom" je tako dat zbog iznenadnog udara. Današnja akcija je pokazala da policija može da odradi svaki zadatak i obezbedi mir i sigurnost - rekao je direktor policije Milorad Veljović.

On je otkrio i neke zanimljive detalje o nastanku čitave akcije. Konačan plan akcije je usaglašen pre nekoliko dana u Vranjačkoj Banji, a plan je sproveden rano jutros.

 - Zna se da je prodaja droge veliki izvor prihoda i znajte da u ovoj akciji neće biti zaštićenih - rekao je Veljović.

Dačić: Akcija će biti nastavljena

Ivica Dačić je naglasio da će akcija biti nastavljena i izrazio zadovoljstvo zbog kordinacije akcije svih učesnika sa Biroom za koordinaciju službi bezbednosti. On je naglasio da je nacionalna borba protiv organizovanog kriminala i uspostavljanje pravne države prioritet.

izvor:blic.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE