Beograd -- Srbi sa severa Kosova održaće danas u 12.44 u Beogradu miting pod nazivom "Ostajemo u Srbiji", u znak protivljenja sprovođenju sporazuma Beograda i Prištine.

Srbi sa severa KiM smatraju da ih briselski sporazum stavlja pod prištinsku vlast.

Predstavnici Srba sa severa Kosova pozvali su građane da dođu na taj skup za koji kažu da će biti nestranački.

Poslanik Demokratske stranke Srbije i jedan od lidera Srba sa severa Kosova Marko Jakšić rekao je juče da miting na Trgu Republike počinje u 12.44, što simbolizuje Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN o Kosovu.

"Slogan protesta, koji je nadstranački, biće "Ostajemo u Srbiji", i biće pozvane sve stranke i udruženja da se, bez stranačkih obeležja i isključivo sa državnim simbolima, pridruže mitingu", rekao je ranije predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić, najavljujući ovaj protest.

Ristić je, na konferenciji za novinare, rekao da će se Srbima sa severa KiM u Beogradu pridružiti i predstavnici Srpske pravoslavne crkve.

"Osnovni cilj mitinga je da pokažemo da Kosovo nije na predaju i prodaju, bez obzira na socijalne i ekonomske prilike u zemlji, kao i da nije tačno da većina Srba misli da Kosovo treba predati za ništa", rekao je tada Ristić.

izvor:b92.net


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE