Svi zainteresovani vozači u Srbiji moći će da od 21. do 26. novembra potpuno besplatno provere tehničku ispravnost svojih vozila pred zimsku sezonu, najavio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Guliver/Getty images

Provera ispravnosti vozila na brojnim linijama tehničkih pregleda širom republike biće realizovana u okviru tradicionalne preventivno-bezbednosne akcije "Ispravno vozilo - bezbedno vozilo", koju organizuju AMSS, Uprava saobraćajne policije i Asocijacija tehničkih pregleda.

 


AMSS apeluje na vozače da se masovno odazovu, odvoje tridesetak minuta i provere ispravnost svojih automobila, posebno imajući u vidu da vlasnici vozila kod kojih budu pronađene neispravnosti, neće biti sankcionisani, već će im biti ukazano na nedostatak i potrebu da se one u što kraćem roku otklone.

U prethodnoj akciji, u junu ove godine, besplatno je pregledano više od 10.000 vozila širom Srbije i rezultati su pokazali da je, od pregledanih vozila, 39 odsto imalo neku neispravnost.


Najčešći problem se odnose na uređaje za zaustavljanje i to u 42 odsto slučajeva, 28 odsto je vezano za uređaje za osvetljavanje, a 14 odsto za uređaje za upravljanje vozilom.


AMSS ističe da kroz ovu akciju nastoji da razvije naviku kod vozača da redovno kontrolišu tehničku ispravnost automobila i budu sigurni da u saobraćaju učestvuju sa potpuno ispravnim i bezbednim vozilima.


Sve bliže informacije moći će da se dobiju pred početak akcije, u Operativnom centru AMSS putem telefona 987, na
sajtu AMSS ili kod saobraćajne policije.

(Tanjug)


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE