DMilenkovic nagrada0521Karlovacka

Sremski Karlovci 10.05.2021. Brusjanka Danijela Milenković, učenica trećeg razreda Karlovačke gimnazije, osvojila je PRVO MESTO na 19. pokrajinskom takmičenju talentovanih učenika, po naučnim disciplinama, iz oblasti književnosti, u subotu, 8. maja 2021, u Pančevu!

Danijela Milenković napisala je naučno-istraživački rad na temu: "Ježeva kućica Branka Ćopića u svetlu obreda prelaza”, koji je na smotri talenata odbranila, a za kvalitet, prezentaciju i odbranu rada dobila najviše ocene, tj. 50 bodova. Na testu znanja osvojila je 47 bodova, što je u konačnom skoru 97 bodova (od maksimalnih 100). Danijelina mentorka je profesorka Sandra Urban.

Na Pokrajinskom takmičenju talentovanih učenika učestvovale su i učenice Aleksandra Mirković, II razred (mentorka: Jelena Marjanović), i Martina Milutinović, III razred (mentorka: S. Urban). Uenice i njihove profesorke provele su lep subotnji dan u Pančevu, gradu u čijoj je Gimnaziji „Uroš Predić” svojevremeno kao profesor radio veliki pisac Miloš Crnjanski.
izvor i foto:Karlovačka gimnazija


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.