SrcemKrozRasinu 0721a

Botunja 26.07.2021. Promocija knjige "Srcem kroz Rasinu - Hirurgija nelečenih tema" autora dr Aleksandra Milutinovića održana je 24. jula u poljani Pokrp u Botunji uz prisustvo mnogobrojne publike iz bruskog kraja ali iz udaljenijih mesta i gradova.

Jeste li dobar čitalac knjiga? Ako jeste, smatrajte da imate šta da pročitate u knjizi “Srcem kroz Rasinu – Hirurgija nelečenih tema”. To je neobična priča - sažetak je borbe za reke, ali i priča o rađanju ideja, autobiografija jednog dela života doktora Aleksandra Milutinovića i njegov doživljaj medicinskog sistema i sistema uopšte. To je priča o onome što je video iI doživeo i o onome što želi da vidi i u šta veruje.

drAleksandarMilutinovic Pokrep0721

“Ovo je moja priča o reci, životu i nemirenju sa zadatim okvirima, o opštosti u doba sebičnosti, o pripadnosti u doba otuđenosti, o sećanju na jedno doba za koje se vredi boriti da nam se ponovo vrati, o sećanju da slavne dane naše prošlosti, o napajanju sa naših istočnika, o najdivnijoj zemlji na svetu, koja nadilazi nas i kojoj vredi predate se u svakoj umnoj i telesnoj snazi i kojoj smo rođenjem postali dužni da se za nju borimo u svakom smislu te reči. Srbija je dama vredna svega. Rodoljublje je čast i obaveza svakog čoveka. To osećanje treba da se vrati u svakodnevicu običnog života. Želim po mnogo čemu da sve ovo postane i vaše. Ovo je knjiga koju će moći svako da dopiše na sebi svojstven način.
Knjigu posvećujem svim lekarima koji volontiraju i pošteno se bore za svoje mesto u profesiji koju su izabrali... Svim borcima, herojima, od Krajine do Kosova i Metohije... svim mladim majkama i očevima koji rađaju decu i pokazuju ljubav i rodoljublje u praksi.” - reči su dr Aleksandra Milutinovića.

U knjizi "Srcem kroz Rasinu - Hirurgija nelečenih tema" nalazi se i prilog "Nikola Tesla - srpski sin", autora Milovana Matića iz Botunje, u kom se obrađuje lik i delo Nikole Tesle (1856-1943) i objašnjen razvojni put sazrevanja i prihvatanja samog Nikole Tesle u srpskom narodu.

Po završetku zvaničnog programa promocije knjige prisutni su imali priliku da se posluže slanim i slatkim domaćim specijalitetima uz nezaobilazno botunjačko jagnjeće pečenje i naravno uz kvalitetna vina iz vinograda koji se nalaze u poljani Pokrp, ali i da se kao nekada ispričaju i druže i na kraju uz pesmu krenu kući očekujući uskoro neki sličan događaj i novo druženje.
N.Miljković

SrcemKrozRasinu_0721a.JPG SrcemKrozRasinu_0721b.JPG SrcemKrozRasinu_0721c.JPG

SrcemKrozRasinu_0721d.JPG SrcemKrozRasinu_0721e.JPG SrcemKrozRasinu_0721f.JPG

SrcemKrozRasinu_0721g.JPG SrcemKrozRasinu_0721h.JPG SrcemKrozRasinu_0721i.JPG

SrcemKrozRasinu_0721j.JPG SrcemKrozRasinu_0721k.JPG SrcemKrozRasinu_0721l.JPG

SrcemKrozRasinu_0721lj.JPG SrcemKrozRasinu_0721m.JPG SrcemKrozRasinu_0721n.JPG

SrcemKrozRasinu_0721o.JPG SrcemKrozRasinu_0721p.JPG SrcemKrozRasinu_0721q.JPG

SrcemKrozRasinu_0721r.JPG SrcemKrozRasinu_0721s.JPG SrcemKrozRasinu_0721t.JPG


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.