Bucinidani2016 03
U Domu kulture „Milosav Buca Mirković“ građani Srbije mogu pogledati najbolje predstave, a igraju ih velikani srpskog glumišta, kao i mladi talentovani glumci. To je treći po redu festival, koji postaje sve popularniji, jer publika uživa, sećajući se na Milosava Bucu Mirkovića i njegovo delo, u izuzetnim predstavama i glumačkim bravurama. Dobro vino, po čemu je Župa poznata, uvek je spajala pozorište i pisanu reč. Festival „Bucini dani 2016“ trajaće do nedelje 19.juna, kada će biti uručene nagrade najboljima.

U župskom Aleksandrovcu svečano otvoreni „Bucini dani 2016“, Župljanina, jednog od najvećih pozorišnih kritičara, esejisti, pesniku - čoveku koga su glumci najviše voleli. Zbog toga je Aleksandrovac ovih dana kulturno središte Srbije.

Sve je počelo svečanim defileom, šaroliko u znaku mladosti da se Buca ne zaboravi. Potom je bard glumišta i predsednik žirija ovogodišnjeg festivala Mira Banjac, u Zavičajnom muzeju Župe besedila o liku i delu svog prijatelja Milosava Buce Mirkovića.

Bucinidani2016 01
U centru grada postavljena je Bucina kafana, gde je on voleo da razgovara sa svojim Župljaninama, i to mu je bila inspiracija za njegovo književno stvaralaštvo.

Bucinidani2016 02

„Bucini dani“ otvoreni su u večernjim časovima u Domu kulture koji nosi njegovo ime, a ovom prilikom ljubiteljima pozorišne umetnosti obratio se predsednik opštine Aleksandrovac dr Jugoslav Stajkovac, govoreći o ulozi i značaju Milosava Buce Mirkovića za opštinu Aleksandrovac i Srbije. Nakon toga Mira Banjac, jedna od najboljih srpskih glumica, festival je proglasila otvorenim.

Svi prisutni su moglu da uživaju u izuzetnoj predstavi San letnje noći, a reč je o adaptaciji scenarija Vilijema Šekspira, u izvođenju Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca.

Festival „Bucini dani 2016“ trajaće do nedelje 19.juna, i publika će moći da uživa u brojnim kulturnim sadržajima.

 


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.