PrislonicaFrula

Savet Sabora frulaša Srbije "OJ MORAVO", povodom jubilarnog, 30. Sabora, koji će se održati 22. i 23. jula 2017. u Prislonici kod Čačka doneo je program predtakmičenja po regionima i kategorijama.

Predtakmičenja za 30. Sabor frulaša Srbije „ Oj Moravo“ održaće se u sledećim mestima:

OSANICA, kod Žagubice 20.05.2017. za region Braničevski i Podunavski na kome će učestvovati mladi frulaši i izvorno u organizaciji MZ Osanica i Udruženje frulaša i etnomuzičara Flujer iz Osanice

BOLjEVAC 11.06.2017. (u okviru manifestacije „ Crnorečje u pesmi i igri“) za region Borski, Zaječarski, Nišavski na kome će učestvovati mladi frulaši i odrasli – izvorno sviranje  u organizaciji Kulturnog centra Boljevac.

VRANjSKA BANjA 23.06.2017. za region Pčinjski, Jablanički, Pirotski, Toplički, Nišavski, Kosovo i Metohija na kome će učestvovati sve kategorije mladih i odraslih frulaša u organizaciji JU Narodni univerzitet Vranje.

ĐURĐEVO, kod Rače 17.06.2017. za region Šumadijski, Pomoravski, Beograd na kome će učestvovati sve kategorije mladih i odraslih frulaša u organizaciji Turističke organizacije i Kulturnog centra "Radoje Domanović" Rača.

GORNjA TREPČA, kod Čačka 18.06.2017. za region Moravički, Zlatiborski, Kraljevo na kome će učestvovati sve kategorije mladih i odraslih frulaša u organizaciji Udruženja frulaša Čačak i Atomska banja Gornja Trepča.

BRZEĆE, kod Brusa 02.07.2017. za region Rasinski, Raški, Kosovo i Metohija na kome će učestvovati sve kategorije mladih i odraslih frulaša u organizaciji Turističke organizacije Brus i KUU "Kopaonička frula".

IĐOŠ, kod Kikinde 08.07.2017. za region Vojvodina, Beograd na kome će učestvovati sve kategorije mladih i odraslih frulaša u organizaciji MZ Iđoš, KUD „Milivoj Omorac“ Iđoš.

Broj frulaša koji će se selektirati na predtakmičenjima biće naknadno određen, u dogovoru sa umetničkim direktorom – selektorom, vodeći računa o kvalitetu muziciranja na predtakmičenju, broju prijavljenih frulaša, kao i činjenici da se u ukupnom zbiru ne premaši broj učesnika Sabora frulaša predviđen Pravilima takmičenja, dok pobednik na predtakmičenjima ne mora biti selektovan za Sabor frulaša Prislonicu.

Povodom 30. Sabora frulaša „OJ MORAVO“ raspisani su Konkursi za savremenu kompoziciju na fruli inspirisanu narodnom tradicijom i Pesnički konkurs za najlepšu pesmu o fruli.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE