Ponosim se činjenicom da je ime moga grada, i Radio Brusa, izgovoreno na više desetina RTV stanica u dorbom delu Evrope...
GMinicPROFEST2015Šta učiniti da život bude smislen, da se pojedinac ne oseća bespomoćnim? Odgovor je jednostavan: treba činiti male korake; treba učiti ljude da čine male korake, da se suprostave stanju svesti o isključivosti svake vrste, treba sebe i druge poučiti da su LEPOTE RAZLIKA tačka spajanja, a ne razdvajanja…

Na temu „Lepote različitosti“ održan je šesti po redu "PROFEST 2015" u Bačkoj Topoli od 03. do 06. septembra 2015. godine u kategoriji autorskih televizijskih i radio reportaža. Na startu se našlo 205 radova iz čak 22 zemlje podunavskog regiona, a specijalni žiri priliku, u završnici, dao je četrnaestorici autora TV i osmorici radijskih ostvarenja. Među finalistima, nacionalnim i regionalnim TV i radio kućama, našla se i reportaža Gorana Minića koji je kako sam kaže predstavljao Radio Brus.

U finalnom takmičenju radijskih reportaža Goran Minić je u nadmetanju sa kolegama iz nacionalnih RTV kuća od Švarcvalda do Crnog mora, i šire, ostvario izvanredan uspeh osvojivši drugo mesto i SREBRNU PLAKETU.

GMinic160915 7

"Nastupao sam u ime Radio Brusa i čini me posebno ponosnim što je ime moga grada izgovoreno na brojnim radio i televizijskim stanicama zahvaljujući nagradi koju sam osvojio. Brojne čestitke i nezvanično priznanje da sam postao majstor reportaže čine me ponosnim. To mi je, valjda, najveće priznanje kao i ono da još imam šta da kažem i napišem. Konkurencija je bila žestoka. Kada sam se našao među osam najuspešnijih poverovao sam da mogu i više. Žiri se, finalne večeri, prilično dvoumio kada je trebalo rešiti pitanje pobednika. Prvo mesto mi je izmaklo kako se ono kaže „za dlaku“, a drugo je više nego uspeh i ponosim se tom činjenicom" - rekao je Goran Minić po povratku u Brus iz Bačke Topole koja je bila domaćin festivala.

Prvo mesto osvojio je Lavinel Orza, drugo Goran Minić, a treće Irina Samopjan. U televizijskoj konkurenciji pobednička reportaža je iz TV Budve scenariste Miraža Martinovića, drugo je pripalo Goranu Dujmiću, a treće Jeleni Božović.

"Vama hvala za prostor koji ste mi posvetili, nažalost i ovom prilikom moram da primetim da su zvaničnici kulturnih zbivanja u Brus ostali potpuno inferiorni na ovu vest. Mogli smo makar zajednički da popijemo kafu. Imaju sada mnogo poslova, a možda ih i ne zanima ova oblast. Hvala Mirjani Ivezić koja mi je uputila čestitke, drugi kao da ne čitaju novine, ne gledaju TV, ne slušaju radio ili ne prate internet. Ali, ja ovo i nisam radio zbog njih. Postoji nešto uzvišenije – moj grad. Za divno čudo nemi su ostali i u Radio Brusu… Ali, razumem ih. Oni trenutno nisu ni na nebu ni na zemlji. Sudbina, možda za neku novu reportažu" - zaključio je naš sagovornik, majstor novinarstva, Goran Minić.

N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Tara 269063391
Svaka cast, Goran Minic je uzor nekima od nas koji pokusavaju promeniti svet; nada da nije sve izgubljeno i vera u uspeh. Brus kao Brus nije svestan sta ima. Od Minica se ovo ocekivalo, jer je zaista majstor novinarskog zanata.
| 1 0
Goran Minić 269216155
Hvala Vam što ste, uprkos antikulturnoj najezdi raznoraznih činovnika, Vi našli vremena, i prostora, da našem gradu, i prijateljima Brusa, obelodanite da nije sve u ćorsokaku ličnih i skučenih interesa. Brus je iznad svih nas, bar bi tako trebalo da bude.Ja volim Brus, kao i Vi, kao većina koja je u kulturološkom smislu gurnuta na margine ispred kojih su prepreke debelog primitivizma...
| 2 0
milijana 269267230
Bravo! Fina vest, odnosno izvanredna u našem gradu, i za naš grad, u kojem sve više ima različitosti,ali ne i lepote i prijateljstva - to se vidi i iz tvog komentara
Međutim, tebi sve čestitke i još jednom BRAVO.....!
| 2 0