Blace Draincu1017

„Blace Draincu“ naziv je manifestacije koju su Opština Blace, Kulturni centar „Drainac“ i Narodna biblioteka „Raka Drainac“ , posvetili poznatom književniku rođenom u blačkom selu Trbunje Radojku Jovanoviću poznatom kao Rade Drainac.

Programski sadržaj jednodnevne manifestacije organizovane Draincu u čast započeo je u dvorištu njegove rodne kuće u selu Trbunje.
Upravo ovde, na mestu gde je svetski poznati književnik rođen, Trupa književna boemija , sastavljena od studenata filozofskog fakulteta u saradnji sa Kulturnim centrom „Drainac“ prisutnima je predstavila Drainčevu poeziju, potom su se stihovima predstavili pesnici iz Udruženja književnika Srbije „Srb „ sa sedištem u Kruševcu, a Drainčeve stihove govorio je i jedan od Drainčevih rođaka Vitomir Jovanović čovek koji je svih ovih godina brižno čuva uspomenu na Rada Drainca. Programski sadržaj ispred Drainčeve kuće pratio je veliki broj učenika osnovne i srednje škole u Blacu, direktori javnih preduzeća, građani i brojni gosti.
Dalji programski sadržaj nastavljen je u Kulturnom centru „Drainac“ gde je otvorena izložba i gde su predstavljeni radovi sa likovnog i literarnog konkursa „Ovde je nebo moje, ovde je ljubljena Toplica“, a nagrade dobitnicima uručivao je predsednik opštine Blace Zoran Jozić.
U okviru manifestacije održana je i promocija CD-ea pod nazivom „Drainčeva poezija“ , a potom i održana i promocija knjige „Srpsko srce Johanovo“ , autora Veselina Dželetovića.
Boemske večeri Teatar 13 predstavio se zanimljivim performansom Drainčevom životu, a nastupili su i gostujući pesnici.
KC Drainac Blace


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE