Bibliotekaknjige 0818a

Fond Narodne biblioteke Brus bogatiji je za oko 450 knjiga koje su nabavljene uz pomoć Ministarstva kulture i informisanja kao i Opštine Brus.

"Ministarstvo kulture i informisanja RS u okviru otkupa knjiga za biblioteke pod nazivom "Vreli letnji transfer knjiga" omogućilo je da fond Narodne biblioteke Brus bude bogatiji za 391 naslov, odnosno 414 knjiga, čija je vrednost 278.000 dinara. Ovaj vid nabavke počeo je formiranjem stručne komisije koja je odabrala 2.698 naslova objavljenih u 2017. godini.

Bibliotekaknjige 0818b
U okviru svog izbora Komisija je izdvojila naslove za koje smatra da su vredni posebne pažnje i koje su sve biblioteke dobile u po jednom obaveznom primerku: Kompjuteri i programiranje za decu - grupa autora, Sve je u redu - Jasminka Petrović, Luzitanija - Atanacković Dejan, Pa kao - Vladimir Tabašević... a dalja stručna selekcija pripala je bibliotekarima.
Analizom ponuđenih naslova, a u skladu sa potrebama naše biblioteke i naših čitalaca, odabrali smo 160 knjiga, u okviru odobrenih novčanih sredstava, i to: Bili su deca kao i ti - Grozdana Olujić, Vitezovi Kneza Lazara - Slavomir Nastasijević, Sunce ovog dana - Vladimir Pištalo, Epska Srbija - Milisav Savić...

Bibliotekaknjige 0818c
Takođe  Opština Brus je omogućila da knjižni fond Narodne biblioteke Brus bude bogatiji za još 30 novih publikacija relevantnih izdavačkih kuća "Laguna", "Vulkan", "P J Izdavaštvo" i "Dedić".
Prijem publikacija je završen, a njihova stručna obrada je u toku i uskoro će se naći na policama svih odeljenja naše Biblioteke kako bi čitaoci uživali u čitanju." navodi se u saopštrenju Narodne biblioteke u Brusu

Radno vreme Narodne bibliotke Brus je radnim danima od 07:00 do 15:00 sati.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.