KrasicLj 0818

Brus 22.08.2018. Ljubiša Krasić, profesor u Srednjoj školi Brus, inače rodom iz Prokuplja, dobitnik je Zahvalnice SO Brus povodom Dana Opštine Brus 2018. za doprinos usmeravanju kulturnih aktivnosti mladih.

"Ako vas neko nagradi za nešto što je, po mnogima, nespojivo – kultura i mladi ljudi, itekako prija. Mladi ljudi, moji učenici, puni su želje za dokazivanjem. Energije, često mi se čini, u njima je i previše. Mislim, ne – siguran sam, da je koriste na pravi način. Od kada sam u Brusu, u mojoj Srednjoj školi, evo već teče trinaesta godina, pored usmeravanja ka maternjem jeziku, učenike sam obavezivao i učešćem u kulturnim aktivnostima grada i same škole.
Vraćajući se na neke početke, moji učenici su pokrenuli emisiju na radio Brusu Eho, trajala je, koliko se sećam, pune četiri godine, ako ne i više... Organizovali smo mnoštvo književnih večeri na kojima su predstavili stvaralaštvo srpskih i svetskih književnika, kao i sopstveno. Objavili smo, kao retko ko u ovdašnjoj Srbiji, dve knjige, bolje reći dve zbirke, stvaralaštva, poezije i proze,  učenika i profesora Srednje škole, Eho 1 i Eho 2.

I, reklo bi se, kao kruna mog rada u kulturnom angažovanju mladih ljudi – mojih učenika, i ono što je najviše primetno, jeste pokretanje i aktivnost  Dramskog studija Srednje škole.
Mnogobrojne nagrade, veliki broj članova – do sada je kroz Studio prošlo preko pedeset učenika-glumaca, preko trideset učenika zaduženih za tehničku podršku, stalne premijere i reprize u našem gradu, gostovanja...

I na kraju, ne neskromno rečeno, zar iz našeg Studija nisu ponikli Aljoša Đidić i Ema Milosavljević, studenti glume u Novom Sadu, budući srpski gumci, siguran sam, o kojima će  ne samo naša zemlja već i svet govoriti! Reći ću vam šta je Brus: ni manjeg grada – ni više talenata! Ako ga gledate mojim očima!
Ti budući glumački, prosvetni i u umetnosti velikani stoje iza moje Zahvalnice. Hvala vam što ste to primetili!" rekao je profesor Ljubiša Krasić.

Profesoru Ljubiši Krasiću čestitamo na osvojenom priznanju i želimo puno uspeha i nagrada u daljem radu na afirmaciji kulture i glume, naročito kod učenika i mladih.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.