U petak 14. decembra od 17 sati do ponoći u Laguninim klubovima čitalaca i knjižarama Delfi održaće se devetnaesta regionalna manifestacija Noć knjige pod pokroviteljstvom Eurobank Srbija.

Nocknjige 1218a

I ove godine manifestaciji su se priključile mnogobrojne biblioteke iz Srbije i regiona, pa tako i po prvi put Narodna biblioteka Brus u vremenskom terminu od 16:00 do 19:00 časova.

Za ovaj svojevrsni praznik čitanja u 17:00 časova predviđeno je književno veče posvećeno Đuri Jakšiću. U programu učestvuju učenici Srednje škole Brus i Osnovne škole "Prvi maj" iz Vlajkovaca.

Nocknjige 1218b

Takođe biće organizovana i prodajna izložba Laguninih izdanja sa popustom od 20%, dok svi ostali popusti mogu da se ostvare na sajtovima www.laguna.rs i www.delfi.rs

Biblioteka clkarta

Narodna biblioteka Brus će u petak 14. decembra obeležiti i Dan bibliotekara, jer je na taj dan 1947. godine osnovano Društvo bibliotekara Narodne Republike Srbije u Univerzitetskoj biblioteci ,,Svetozar Marković“ u Beogradu, a na skupštini Društva u Aranđelovcu 1974. godine bibliotekari su doneli odluku da se 14. decembar svake godine obeležava kao Dan bibliotekara Srbije. Tim povodom, tokom dana u Narodnoj biblioteci Brus biće postavljena izložba stručnih publikacija o bibliotekarstvu u Srbiji.

Narodna biblioteka Brus vas poziva da u petak 14. decembra i vi budete deo ove manifestacije, da svi zajedno budemo uz knjigu, jer kako je rekao naš nobelovac Ivo Andrić : "Ostati ravnodušan prema knjizi, znači lakomisleno osiromašiti svoj život.“


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.