BibliotekaBrus knjigeza03191

Najčitanija knjiga u Narodnoj biblioteci Brus u martu mesecu 2019. godine bila je knjiga ''Ne gledaj preko ramena'' autorke Vesne Dedić, a za dečiji uzrast knjiga ''Iva i dve figure'' autorke Ljiljane Habjanović Đurović.

Najčitanija knjiga za odrasle čitaoce u martu mesecu 2019. godine u Narodnoj biblioteci Brus je knjiga ''Ne gledaj preko ramena'' autorke Vesne Dedić.
Ka na filmu, u romanu ''Ne gledaj preko ramena'' smenjuju se događaji u životu zanosno lepe Kaline, koja nikada hladne glave ništa vredno pomena nije uradila, ali i niza stvarnih ličnosti koji su obeležili istoriju i duh Beograda. Radnja romana se odvija u periodu od 1903. do 1930. godine.

Najčitanija knjiga za dečiji uzrast u martu bila je ''Iva i dve figure'' autorke Ljiljane Habjanović Đurović. 
Ovo je priča o devojčici Ivi i njenoj mudroj i hrabroj prabaki koja je znala da je divno biti devojčica i da je veličanstveno i uzbudljivo biti žena.

BibliotekaBrus knjigeza03192

Predlog za čitanje tokom aprila meseca odraslim čitaocima je knjiga ''Hipi'' autora Paula Koelja.
U svom novom romanu ''Hipi'' Koeljo ispreda priču o Paulu, brazilskom mladiću sa bradicom i dugom kosom, koji želi da postane pisac i kreće na putovanje u potrazi za dubljim smislom svog života. Prvo vozom odlazi u Boliviju, zatim u Peru, pa autostopom kroz Čile i Argentinu, i najzad stiže u Amsterdam, pun mladih ljudi koji nose živopisnu odeću, meditiraju i igraju uz muziku.

Za dečiji uzrast predlog za čitanje u aprili mesecu je knjiga ''O dugmetu i sreći'' autorke Jasminke Petrović.
U ovoj knjizi Jasminka Petrović nam priča o tome kako jedan dečak, koji upravo ulazi u pubertet, posmatra svet i sebe u tom svetu.

Narodna biblioteka Brus radi svakog radnog dana od 07:00 do 15:00 časova.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.