SnezanaPetrovic PUPS

Na lokalnim izborima u Brusu 2020 po prvi put učestvuju i kandidati na listi odbornika Partije ujedinjenih penzionera Srbije - Milan Krkobabić. Program ove liste predstavila je Snežana Petrović, narodna poslanica PUPS-a.

Dragi moji Brusjani, posle dužeg vremena ponovo smo zajedno, i to na veoma važnom zadatku kako da život i prilike u što kraćem roku učinimo boljim za sve.

Tokom poslednjih meseci obišli smo naša sela i sagledali goruće probleme. Moram da istaknem da naša sela spaduju u najlepša u Srbiji, i svako od njih ima svoje potencijale ali ima i probleme, koje moramo zajedno da rešimo. Najčešći problemi su putevi, negde problem sa vodosnabdevanjem, negde problemi sa elektromrežom i drugi.

Zato pod sloganom "I Brus je Srbija“, penzioneri Brusa uz podršku predsednika Milana Krkobabića, prvi put u istoriji, odlučno izlaze pred građane sa programom i pravilnijom raspodelom postojećeg opštinskog budžeta.

Brusjani zaslužuju da se u okviru godišnjeg opštinskog budžeta koji iznosi skoro 1 milijardu, 100 miliona dinara na nivou svake godine izdvoji za:

- zapošljavanje 10 mladih lekara čije ukupne plate godišnje iznose između 18 i 20 miliona dinara.

- kupovinu 1 terenskog vozila za rad lekara po selima bruske opštine.

- za 13. penziju iz opštinske kase za 4000 bruskih penzionera, svake godine.

- za jednokratnu pomoć socijalno ugroženim licima.

- za uvođenje geronto domaćica - pomoć u kući starim i nemoćnim licima, a svako selo ima bar dve do tri mlađe žene koje ovim poslom mogu da se bave i da ih za to plati opština.

- novčanom dotacijom opštine da se obezbede dnevne linije prevoza kroz sela i besplatan prevoz za starije od 65 godina, trudnice i nezaposlene.

- stanovnicima bez zdravstvene knjižice da se omogući lekarski pregled i lečenje.

Druga velika stavka u budžetu od 100 miliona dinara mora da se nameni za pomoć i podsticaj snažnom razvoju poljoprivrede i razvoju seoskog turizma.

Ovo je poljoprivredni kraj u kojem najveći broj porodica živi od poljoprivrede i ne sme da se dogodi da svoje proizvode nemaju kome da prodaju ili da ih otkupljivači ucenjuju. Pomoć i podsticaji u voćarstvu su naš zadatak u danima pred nama.

Stočarstvo je u našem kraju bilo zastupljeno, možemo slobodno reći da ono i danas ima perspektivu i najlakše se organizuje kroz zadruge i podsticaje. Vidim da ovde postoje potencijali za razvoj ribarstva, i to se mora negovati.

Zato se mi u PUPSu borimo za nove investicije u našem kraju, a to znači nova radna mesta i najmanje 1 fabrika i 2 zadruge, koliko još ove godine, odmah posle izbora.

Sa setom se sećamo ranijih decenija kad je FUD, Brusjanka i 14. Oktobar zapošljavao na hiljade radnika. Kopaoničanka je pokrivala svako selo sa zadrugom i prodavnicom... to vreme je daleko za nama, i danas ono mora da služi kao primer i opomena da mnoge šanse nismo iskoristili. Ali i da može mnogo bolje, nego što je danas u Brusu.

Brus je razuđen, zauzima veliku površinu, kao geografska tačka na dobrom je mestu, najveći broj turista za Kopaonik prođe kroz Brus i tu je naša šansa. Prihod dolazi od prenoćišta, ali i preko drugih ugostiteljskih ponuda, lokalnih specijaliteta i najlepše zimnice. Zato mora da se reši pitanje hotela u centru grada, ukoliko privatizacioni uslovi iz ugovora nisu ispunjeni, zakonska obaveza je raskid i ponavljanje postupka, do vraćanja hotela u rad i tu će se zaposliti određeni broj radnika.

Razvoj seoskog turizma mora da bude podstaknut kako iz opštine tako i podsticajnim sredstvima iz Republike. Rekoh na početku da naša sela spaduju u najlepša, gledajte samo Botunju sa pogledom na Željin, Nerađe i Župske predivne vinograde. Kriva Reka gravitira prema Kopaoniku, i mora da se razvija i osnaži svoju ponudu, zatim naša sela na putu prema Kopaoniku, ali i sela blaževačkog kraja moraju da se pomognu kako bi opstao život u njima.

Dobri putevi su osnov za život i nesmetano kretanje, poslovno povezivanje sa drugim opštinama i gradovima, razvoj turizma i seoskog turizma. Povezivanje puta prema Lukovskoj banji je takođe jedan od naših ciljeva.

Mlade obrazovane ljude koji su ovde bez posla spremamo, da ukoliko dobijemo poverenje naših građana, odmah angažujemo na pisanju projekata sa kojima ćemo kod fondova EU dobiti velika bespovratna sredstva za izgradnju putne mreže, lokalnih puteva, mostova i prateće infrastukture, zatim projekti iz komunalne delatnosti i zaštite životne sredine, kontejneri za odlaganje komunalnog otpada u selima i zaštitu reka. Za 4 godine, Brus će se na ovaj način potpuno obnoviti, a da to opštinu ne košta ništa! Potrebno nam je samo da negujemo pamet i pomognemo obrazovanje naše dece!

Važan deo plana jeste da se iz budžeta opštine svake godine stipendira 10 najboljih đaka sa bruske teritorije i da se ta deca vrate na posao koji će im opština obezbediti u lokalnim ustanovama i kroz saradnju sa privrednim subjektima u našem kraju, sa kojima do sad nije ostvarena nikakva saradnja od strane opštine.

Brus je ostao jedino mesto koje predsednik države nije posetio. Dokle smo došli... Dosta više praznih priča i lažnih obećanja. Prošlo je vreme kalkulantskih politika i pojedinaca. Mora ozbiljno da se radi, i mi smo spremni. Brus više ne sme da čeka!

Cenjeni stanovnici Brusa, ukoliko date poverenje i podršku penzionerima Brusa garantujemo vam za predstavljene ciljeve, odgovornu politiku i novac građana koji se sliva u opštinsku kasu biće usmeren u razvoj Brusa i potrebe koje garantuju dostojanstven život.

Na lokalnim izborima zaokružite broj 4. PUPS, penzioneri Brusa, vaš i naš pravi broj jeste broj 4 za vašu decu i unučad, prvi put u istoriji idemo do pobede za razvoj Brusa!

Zaokružite 4 da se kao naši stari gledamo u oči i da držimo reč u vršenju odgovorne vlasti!


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE