SOBrus sala03191

Brus 29.05.2021. Istorija u Brusu se veoma brzo ponavlja što se tiče političkih prilika - od 2012. godine opština Brus po treći put ima Vršioce dužnosti direktore javnih preduzeća, organizacija i ustanova čiji je osnivač SO Brus.

Ko je u prethodnih 10-ak godina pratio politička dešavanja u opštini Brus najverovaatnije će se prisetiti da je Skupština opštine Brus razrešenje direktora i postavljanje VD direktora, u javnim preuzećima, organizacijama i ustanovama čiji je osnivač, imala u drugoj polovini juna 2012. godine, zatim od perioda mart/april 2015. godine kao i u periodu od 11. septembra 2020 godine koji se nastavio razrešenjem direktora i imenovanjem VD direktora na sednici SO Brus koja je održana 28. maja 2021. godine.
Na ovoj sednici razrešeni su VD direktor "Sportskog centra" Milovan Dimitrijević i direktorka "Narodne biblioteke Brus" Nataša Jeličić na osnovu podnetih ostavki dok je direktorka "Centra za kulturu Brus" Bojana Janićijević Đošić razrešena na osnovu predloga Upravnog odbora "Centra za kulturu Brus".
Odbornici SO Brus su većinom glasova imenovali za VD direktora "Sportski centar" Marka Vilimonovića, profesor fizičkog vaspitanja, za VD direktora "Narodne biblioteke Brus" imenovana je Nevena Čukuranović, diplomirani biolog, dok je za VD direktora "Centra za kulturu Brus" imenovan Slavko Milićević, diplomirani inžinjer menadžmenta.

Kako je proteklo razrešenje direktora Centra za kulturu i imenovanje VD direktora ove kulturne ustanove pogledajte u video snimku OVDE:


N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.