Blace ugovorEkologija27821

Blace 28.08.2021. Predsednik Opštine Blace Ivan Burgić, juče je u Ministarstvu za zaštitu životne sredine potpisao Ugovor o sufinansiranju realizacije projekta prevencije nelegalnog odlaganja otpada i uklanjanje u 2021. godini.

Vrednost projekta koji se odnosi na sanaciju divljih deponija na javnim površinama iznosi 4.816.800,00 dinara. Ministarstvo je u potpunosti podržalo opštinski projekat, i sufinansiraće ga sa 3.853.440,00 dinara, dok preostali iznos sredstava opština finansira iz sopstvenog budžeta.

Predsednik Opštine Blace Ivan Burgić, ovom prilikom, sastao se i razgovarao sa ministarkom Irenom Vujović o ekološkim problemima i projektima blačke opštine.

Predmet ovog projekta je sanacija 26 divljih deponija na javnim površinama, prema podnetom zahtevu koji je sastavni deo potpisanog ugovora.

U prethodnom periodu, Opština Blace je zaključila još jedan ugovor kod ovog ministarstva za realizaciji projekta očuvanja i zaštite zemljišta kao prirodnog resursa u 2021. godini koje je resorno ministarstvo sufinansira sa 3.000.000,00 dinara.
izvor i foto:blace.org.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.