Izbori2022 foto

Brus 08.04.2022. Izbori 2022 za narodne poslanike u Narodnoj skupštini i izbor predsednika Republike Srbije u Brusu još nisu zaključeni, odnosno članovi Opštinske izborne komisije još nisu usvojili izveštaj o konačnim rezultatima glasanja na teritoriji opštine Brus.

Kako su nam rekli članovi OIK Brus u proširenom sastavu - Obrad Burgić, predsednik OO SSP Brus i Radoje Matić, poverenik Srpskog pokreta Dveri konačan izveštaj glasanja nije usvojen najviše iz razloga što se ne usvajaju uočene nepravilnosti na pojedinim biračkim mestima tokom glasačkog dana 03. aprila.

Brus OBurgicRMatic

"Uočeno je i prijavljeno nekoliko nepravilnosti a na pojedinim biračkim mestima je bilo onemogućeno da se unesu primedbe u zapisnik. Da je bilo nepravilnosti ima više video zapisa a jedan od dokaza je i video snimak RTV Brus sa biračkog mesta u FUD Brus na kom je zabeleženo da je iza jednog glasačkog paravana istovremeno tri para nogu u trenutku glasanja. Takođe, primedbe su date i na tok glasanja na biračkim mestima u Vlajkovcima, JKP Rasina Brus i na još nekoliko biračkih mesta." - rekli su Burgić i Matić.

OIK Brus zaseda takoreći svakodnevno i uskoro se očekuje epilog - ili usvajanje izveštajaa ili ponavljanje izbora na pojedinim biračkim mestima na teritoriji opštine Brus.
N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.