Blace 190822

Blace 19.08.2022. Ministarka privrede u Vladi Republike Srbije Anđelka Atanasković razgovarala je danas sa predsednikom Opštine Blace i privrednicima iz tog kraja o dosadašnjim ekonomskim rezultatima i načinima za dalji napredak.

Atanasković je tom prilikom naglasila da se resorno ministarstvo aktivno zalaže za unapređenje privrednog ambijenta u svim delovima Srbije.

Ona je podsetila na to da je za Blace od 2015. do 2022. godine, programima podrške za mala, mikro, srednja preduzeća i preduzetnike, za nabavku opreme, razvojne programe i startapove, bespovratno odobreno više od 44 miliona dinara.

Takođe, kako je dodala, 16 privrednih subjekata iz ove lokalne samouprave dobilo je 235 miliona dinara za investicione projekte.

Ministarka je ukazala na to da je u prethodnom periodu na teritoriji ove opštine otvoreno 115 novih radnih mesta, kroz realizaciju dva investiciona projekta koja su podržana sredstvima podsticaja, ukupne vrednosti od dva miliona evra.

Do sledeće godine, kako je potvrdila, biće realizovana još dva ugovora, u ukupnoj vrednosti od 2,3 miliona evra, koji će obezbediti još 12 radnih mesta.

Prema njenim rečima, razvoj infrastrukture je izuzetno značajan za razvoj privrede i upravo zato je Ministarstvo privrede podržalo više infrastrukturnih projekata na ovoj opštini.

Ona je napomenula da je završena realizacija četiri infrastrukturna projekta ukupne vrednosti 62,4 miliona dinara, i to rekonstrukcija Ulice Vojvode Mišića u radnoj zoni, izgradnja deonice puta u Gornjoj Prebrezi do arheološkog nalazišta, rekonstrukcija i dogradnja objekta Predškolske ustanove „Naša radost“, kao i rekonstrukcija vodovodne mreže u radnoj zoni.

Takođe, kako je prenela, u toku je rekonstrukcija dela opštinskog puta broj 6 kroz radnu zonu „Gornja Draguša“, ukupne ugovorene vrednosti više od 33 miliona dinara.

Ministarka privrede je danas u Blacu otvorila i tradicionalnu manifestaciju „Dani šljive“.

Atanasković je nakon sastanaka sa predsednikom Opštine Blace Ivanom Burgićem i lokalnim privrednicima posetila kućicu „Humana srca“, u kojoj će tokom manifestacije učenici osnovnih škola, kroz literarne radove, ostaviti svoje novogodišnje želje.

Ona je obišla i privredno društvo „Tody d.o.o. Blace“, koje obavlja delatnost proizvodnje grožđa i prodaje vina brenda „Vinarija Doja”.

Resorno ministarstvo podržalo je ovo privredno društvo za realizaciju investicionog projekta „Doja”, koji će doprineti razvoju turizma u Blacu i otvaranju sedam radnih mesta do februara naredne godine.

Atanasković je tom prilikom dobila zahvalnicu Opštine Blace za doprinos privrednom i sveukupnom napretku ove lokalne zajednice, koju joj je uručio predsednik Burgić.
izvor i foto:srbija.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.