Blace poljoprivreda110516

Opština Blace, u saradnji sa Ministarstvom za poljoprivredu i zaštitu životne sredine Republike Srbije, otvorila je u Blacu odeljenje prokupačke poljoprivredne stručne službe. U prisustvu predstavnika lokalne samouprave, odeljenje je svečano otvorio državni sekretar  u Ministarstvu poljoprivrede Danilo Golubović.

Tom prilikom on je ukazao na značaj i važnost ljudi zaposlenih u poljoprivrednoj stručnoj službi. „Vi ste ti koji će na adekvatan način da obaveštavate poljoprivredne proizvođače o novim zakonima i svemu onome što je novo u Ministarstvu poljoprivrede. Da ih edukujete i uputite kako da koriste nove fondove EU.

Do 2020. godine Srbija ima mogućnost da koristi bespovratnih 175 miliona eura i to može da bude značajno za povećanje konkurentnosti poljoprivrede ovoga kraja. Ovo je voćarski kraj i zajedno sa lokalnom samoupravom, Ministarstvom poljoprivrede i Vladom Republike Srbije treba da radimo na otvaranju sušara, mini prehrambenih objekata za preradu voća, koje će se na taj način prodavati sa dodatnom vrednošću“ - rekao je između ostalog u Blacu državni sekretar u ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine Danijel Golubović.


Predsednik opštine Blace Ivan Burgić zahvalio je Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine, jer je Blace prepoznalo kao lidera u poljoprivrednoj proizvodnji u Topličkom okrugu.

Otvaranjem odeljenja poljoprivredne stručne službe u Blacu, koje se nalazi u prizemlju osnovne škole, poljoprivrednicima iz ovog kraja biće na raspolaganju savetodavci za voćarstvo i vinogradarstvo, ratarstvo i povrtarstvo, stočarstvo, zaštitu bilja.

izvor:blace.org.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE