Stajkovac 160516

16.05.2016. -Danas je održana prva konstitutivna sednica novog saziva Skupštine opštine Aleksandrovac na kojoj je prisustvovalo 58 odbornika od ukupno 59 izabranih. Za predsednika opštine Aleksandrovac po sedmi put izabran je dr Jugoslav Stajkovac.

Za Stajkovca je glasalo 54 odbornika, protiv su glasala 4 odbornika, dok je jedan glasački listić ostao neupotrebljen. Dr Stajkovac je do danas obavljao funkciju predsednika opštine ukupno 14 godina, a kada je prvi put izabran 1986. godine, bio je najmlađi predsednik Skupštine opštine u staroj SFRJ.

Za predsednika Skupštine opštine Aleksandrovac izabran je mr Toma Savković sa liste "Pokret za Župu - dr Jugoslav Stajkovac" a za njegovog zamenika Zoran Pavličević – Vasa takođe sa liste "Pokret za Župu". 
Za zamenika predsednika opštine izabran je Mihajlo Milić – Geci sa liste "Pokret za Župu" a za sekretara Skupštine opštine Aleksandrovac izabran je Ivan Novaković pravnik iz Aleksandrovca.
Odbornici Skupštine opštine Aleksandrovac izabrali su i Opštinsko veće a u njemu će u narednom periodu sedeti Miljko Simić, Marko Gajić, Slavomirka Đurić, Miroljub Miljković, Ivan Mihajlović, Goran Savović i Milorad Petrović.
Sednicom je na početku predsedavao najstariji odbornik iz odborničke grupe Pokret za Župu, Budimir Bondžić rođen 1943. godine, a sednici je prisustvovao i najmlađi odbornik iz redova SPS-a Stefan Aleksić rođen 1989. godine.
Sednica je protekla izuzetno fer i demokratskoj atmosferi.

B.Pribanović

izvor: Nezavisne narodne novine Rasinskog okruga


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE