SKGO skupstina2016

44. skupština Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) biće održana 24. novembra 2016. godine u beogradskom „Sava centru", sa početkom u 10.30 časova.

Shodno tradiciji, osim najviših predstavnika gradova i opština, na zasedanju Skupštine SKGO učestvovaće i drugi domaći visoki zvaničnici, predstavnici Vlade Srbije i resornih ministarstava, republički poslanici, predstavnici diplomatskog kora, vladinih i nevladinih organizacija i institucija, međunarodnih donatorskih organizacija, kao i asocijacija lokalnih vlasti iz drugih zemalja sa kojima SKGO ima uspostavljenu saradnju.

Najveće godišnje okupljanje gradonačelnika i predsednika opština i ovoga puta biće prilika da se tokom jednog dana razmotre najvažnije teme u oblasti lokalne samouprave. U uvodnom delu Skupštine, učesnicima će se obratiti predstavnik grada Beograda u svojstvu grada-domaćina, visoki predstavnici Vlade Srbije, Delegacije Evropske unije i zemalja donatora Kraljevine Švedske i Švajcarske Konfederacije. Takođe, svoje učešće u uvodnom delu Skupštine i obraćanju učesnicima najavila je i Gudrun Mosler - Tornstrom, predsednica Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope. U završnici uvodnog dela, predsednik SKGO podneće izveštaj o ključnim aktivnostima u periodu između dve skupštine.

Glavna pitanja koja će se razmatrati na Skupštini su: Program ekonomskih reformi za period 2017-2019. godine, uslovi za privlačenje investicija i unapređenje lokalnog ekonomskog razvoja, kao i nova zakonska rešenja o lokalnoj samoupravi. Očekuje se da će konstruktivan dijalog učesnika Skupštine doprineti definisanju pravaca i prioriteta delovanja SKGO u narednom periodu. Skupština će, takođe, razmatrati i odlučivati o pitanjima od značaja za rad SKGO kao institucije.

U okviru radnog dela Skupštine biće razmatrani predlozi dokumenata i odluka važnih za rad i funkcionisanje SKGO.
izvor:skgo.org


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.