EUprogres logo

Evropski PROGRES će pružiti podršku lokalnim mehanizmima za rodnu ravnopravnost u opštini Blace u iznosu od 3.033 evra u dinarskoj protivuvrednosti  sa ciljem da unapredi položaj žena i promoviše principe rodne ravnopravnosti u lokalnoj zajednici. Opština Blace sufinansira projekat u iznosu od 759 evra što ukupan budžet projekta čini oko pola miliona dinara, što je do sada najveći budžet kada je u pitanju ulaganje u oblast rodne ravnopravnosti.

Projekat „Unapređenje ekonomskog položaja žena kroz promociju i podsticanje ženskog preduzetništva“ će biti usmeren na unapređenje ekonomskog položaja žena kroz realizaciju programa obuka iz preduzetništva i pokretanja poslovanja, studijske posete i drugih aktivnosti usmerenih na razmenu znanja i umrežavanje.

Ovakvi projekti potom bi trebalo da doprinesu jačanju lokalnih mehanizama rodne ravnopravnosti i unapređenju njihove efektivnosti na teritoriji opštine Blace.

Evropski Progres na konkursu za podršku lokalnim mehanizmima rodne ravnopravnosti odobrio je projekte za ukupno 18 opština. Opština Blace na spisku sa rezultatima konkursa zauzima peto mesto. Kompletan spisak možete pogledati OVDE.

Skupština opštine Blace usvojila je ove godine Lokalni akcioni plan za unapređenje položaja žena i rodne ravnopravnosti na teritoriji Opštine Blace za period od 2016-2019. godine. 

izvor:blace.org.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE