SKGO logo

U skladu sa aktivnostima projekta „Efikasniji mehanizmi odgovornosti u javnim finansijama“ koji se realizuje uz podršku Vlade Švedske i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj, Stalna konferencija gradova i opština i Opština Blace, potpisale su Sporazum o saradnji za uvođenje Javnog budžetskog portala u opštini Blace.

Sporazumom je predviđeno pružanje podrške lokalnoj samoupravi u uvođenju Javnog budžetskog portala, u cilju unapređenja transparentnosti u javnim finansijama na lokalnom nivou.

Aktivnosti projekta se sprovode u 10 pilot opština a planirano je da Opština Blace dobije i hardver i potrebnu opremu u vrednosti od 3.000 američkih dolara koja će biti instalirana do trećeg kvartala 2017. godine. Koncept sistema i procedure za prenos finansijskih podataka o budžetskim prihodima i rashodima (iz postojećih sistema u nove portale) trebalo bi da bude završen do drugog kvartala u 2017. godini.

Služba za budžet, finansije i LPA i odbornici Skupštine opštine Blace će sarađivati sa timom za finansije SKGO u realizaciji projekta, koji će trajati do 30.07.2018. godine.
izvor:blace.org.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.