SOBrus8 090617

Osmu sednicu SO Brus koja je održana u petak 09. juna 2017. godine obeležio je veoma buran početak i napuštanje sednice načelnika SO Brus.

Posle predloga dopunskih tačaka Dnevnog reda od strane odborničke grupe Nova Srbija načelnik OU Brus, Goran Despotović, javio se za reč i rekao da je nedopustivo da pred odbornike dolaze predlozi Odluka koji nisu prošli sve organe Opštine Brus misleći prvenstveno na Veće opštine Brus, i po završenoj diskusiji napustio je sednicu.
Posle usvajanja dopunskih tačaka Dn. reda odbornici su usvojili i Dn. red u celini i nastavili sa radom.
Na samom početku sednice raspravljalo se o Završnom računu budžeta opštine Brus za 2016. godinu. Za reč se javio odbornik Slobodan Vidojević, šef odborničke grupe SNS, koji je rekao da je ispunjenje budžeta ispod 50% procenata i da se pokazalo tačno da je ovaj budžet bio nerealan i zatražio ostavku predsednika opštine i predsednika lokalnog parlamenta iz moralnih razloga. Na taj zahtev odgovorio je predsednik SO Brus i rekao "Da je to predlog nekog drugog odbornika razmislio bih ali ovako neću ni da razmišljam o tome." 
Na Završni račun za 2016. godinu je bilo dosta kritike od strane šefova odborničkih grupa jer je izvršenje nešto preko 45% dok je za poljoprivredu nešto preko 7%, za srednje obrazovanje oko 27% a za zaštitu životne sredine 0 (nula) %. Rečeno je i da su veliki troškovi za ugostiteljske usluge koji su ukupno bili nešto preko 9.000.000 dinara tokom 2016. godine.
Dosta diskusije je bilo i oko plana i programa postavljanja objekata privremenog karaktera jer kako je rečeno postoje neke nelogičnosti vezane za teritoriju Kopaonika (Srebrnac, Jaram i Rendara) dok pojedini objekti na nekim lokacijama nisu u planu ili su izuzeti.
Prilikom usvajanja Izveštaja DZ Brus za 2016. godini na pitanje koliko je ambulanti radilo te godine odgovorio je dr Petrović Milomir, direktor DZ Brus, i rekao da je radilo onoliko koliko je bilo moguće pa i više od toga sve zahvaljujući trudu svih zaposlenih na šta je veoma ponosan. Pre usvajanja ove tačke rečeno je i da treba više izdvajati iz budžeta ili iz drugih izvora za normalan rad ali i za unapređenje usluga DZ Brus.
Usvojen je i predlog nadoknade za odbornike u iznosu od 5000 po sednici plus 25000 dinara za šefove odborničkih grupa koliko primaju i tehnička lica za rad u OO NS i OO SNS.
Na ovoj sednici izabrani su vd direktori Turističke organizacije Brus i Narodne biblioteke Brus na predlog predsednika opštine Brus Milutina Jeličića. Za vd direktora TOOB izabran je Dragoljub Marković a za direktora bibliotene Nataša Jeličić lica koja su i u predhodnom periodu obavljala ove dužnosti.
Kod dopunskih tačaka Dn reda usvojen je predlog o prenosu prava korišćenja nepokretnosti u javnoj svojini opštine Brus Centru za socijalni rad Brus i Ustanovi za fizičku kulturu Sporski centar Brus - Centru za socijalni rad preneto je pravo korišćenja na nepokretnostima koje se nalaze na kat. parceli br. 1061 upisane u list nepokretnosti br. 250 KO Brus, dok je SC Brus preneto pravo korišćenja na nepokretnostima koje su na kat. parceli br. 1825 upisane u list nepokretnosti 250 KO Brus. 
Usvojena je i Odluka o izradi PDR za izgradnju tri MHE,  jedna u Dupcima i dve u Razbojni, a nosioci izrade plana su FLK PETROL-SOLAR doo i PD MHE "Klipić" doo.
Izglasano je i davanje u zakup objekta stare škole u Krivoj Reci za pokretanje pogona za preradu mleka.
Odluka o izmenama i dopunama Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih i drugih objekata na teritoriji opštine Brus kojom je dozvoljeno radno vreme u hotelskim objektima u TC Brzeće do 03:00 časa narednog dana je po rečima odbornika Slobodana Vidojevića diskriminarorsaka jer je na predhodnoj sednici usvojena odluka po kojoj je radno vreme svih objekataradnim danima do ponoći a vikendom jedančas duže i predložio da svima budu isti uslovi rada sto se tiče radnog vremena.
Odbornici su usvojili i predlog Odluke o dodeli novčane pomoći porodici Ivane Šabanović iz Razbojne radi rešavanja stambenog pitanja kao i predlog Odluke da se izmeni  i dopuni Odluke o autobuskim stajalištima na teritoriji Brus i da se obeleži novo autobusko stajalište preko puta ambulante DZ Brus u Razbojni.
Predzadnja tačka ove sednice bila je izmena i dopuna Odluke o Opštinskoj upravi opštine Brus, a posle tačke odbornička pitanja  je završena 8. sednica SO Brus.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.