Dveri Aleksandrovac210417

Na Vidovdan leta Gospodnjeg 2018., Opštinska Organizacija Dveri Aleksandrovac, predala je Skupštini opštine Aleksandrovac Peticiju za ukidanje Lokalnog akcionog plana (LAP) za unapređenje položaja migranata u periodu 2017. - 2021. u opštini Aleksandrovac.

Peticija je predata zajedno sa 1825 potpisa stanovnika opštine Aleksandrovac i sa predlogom novog Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja izbeglica i interno raseljenih lica u periodu 2017.-2021. u opštini Aleksandrovac.

Zahvaljujemo se svim stanovnicima Župe koji su svojim potpisom podržali peticiju, takođe, izvinjavamo se svim onim osobama koje su želele da se potpišu, ali nismo do njih otišli, jer smo već imali dovoljan broj potpisa da bi mogli da predamo potpise skupljene za peticiju (potrebno je bilo 5% od ukupnog broja upisanih birača u opštini što je oko 1170 potpisa)

Izašli smo u susret svim onim sugrađanima koji su potpisali peticiju, a onda zbog pretnji i ucena od strane opštinske vlasti, nas zamolili da njihove potpise izostavimo kako ne bi ostali bez posla.

Mnogim našim sugrađanima, zbog straha, nije bilo lako da potpišu, a nakon predaje potpisa pritisci opštinskih vlastodržaca na potpisnike još više će se povećati. Svi ti pritisci nas neće uplašiti i obeshrabriti da odustanemo od borbe za normalnu i porodičnu Župu, kao što smo sada ustali protiv dovođenja migranata u sredinu gde je čak preko 96 posto srbskog stanovništva, tako ćemo uvek ustati protiv skandaloznih odluka i poteza opštinskih vlastodržaca.

Posebno zahvaljujemo svim medijima koji su objektivno izveštavali o ovoj Peticiji.

Uz Peticiju smo predali i nov predlog za Lokalni akcioni plan u kojem se nigde ne spominje pomoć ili naseljavanje povratnika po Sporazumu o readmisiji, migranti iz drugih zemalja, naročito migranti muslimanske veroispovesti, ili tražioci azila.

Sva pomoć po novom LAP - u namenjena je izbeglicama sa Kosova i Metohije i interno raseljenih lica sa prostora bivše Jugoslavije.

Ukidanje starog LAP – a, a donošenjem novog, sprečava se dolazak migranata u Župu. Dveri Aleksandrovac i veliki broj građana su rekli svoje, sada je opet sve na odbornicima Skupštine opštine Aleksandrovac. Da li će konačno glasati prema svojoj savesti i odbaciti nakaradni postojeći LAP za unapređenje položaja migranta ili će opet pognuti glavu i dovesti celu Župu u veliku opasnost?

Tekst peticije kao i predlog Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja izbeglica i interno raseljenih lica u periodu 2017. - 2021. godine u opštini Aleksandrovac možete videti na sledećim linkovima:

Tekst peticije: https://drive.google.com/file/d/0B8NZTrQ5QZBddVhnWW1TX3B2VzA/view?usp=sharing

PREDLOG NOVOG LAP:

https://drive.google.com/file/d/0B8NZTrQ5QZBdRUFjQk5oT3hzZW8/view?usp=sharing

Informatvna služba Dveri Aleksandrovac


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.