TroskoviAdmin voditeracunars

Zadatak lokalne samouprave je da unapredi kvalitet života svih građana i obezbedi da se najvažniji problemi zajednice rešavaju na brz i efikasan način.

Lokalne samouprave građanima pružaju usluge i rešavaju probleme u oblastima obrazovanja, zdravstva, socijalne zaštite, kulture, sporta…
Za ove poslove lokalna samouprava osniva svoje službe, javna preduzeća i ustanove.
Da bi naš svakodnevni život u gradu ili opštini funkcionisao, lokalna samouprava mora da troši sredstva koja kroz poreze, takse i druge namete prikuplja od nas – građana.
Za zaposlene u lokalnoj administraciji potrebno je obezbediti plate kao i novac za materijalne troškove koji nastaju tokom njihovog rada. Takođe neophodno je kupiti opremu i platiti njeno održavanje.
Kako bi se naši problemi rešavali još efikasnije zaposleni u administraciji moraju da budu u stalnom kontaktu sa ministarstvima i ostalim republičkim organima što predstavlja dodatni trošak.
Funkcionisanje opština i gradova i rešavanje problema plaćamo mi građani i zato imamo pravo da pitamo „Kako se troši naš novac?“. Moramo da razlikujemo zloupotrebu i rasipanje našeg novca od troškova administracije koji su neophodni za poboljšanje kvaliteta života.
izvor:voditeracuna.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE