Gradski odbor NS-a u Čačku ocenio da bi „Novak Nedić morao da ima znatno preča posla od slanja telegrama podrške”

Čačak – U prostorijama Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Čačku, prekjuče po podne, javnosti je predstavljeno četvoro novih članova partije. To su poznati čačanski advokat Ivan Ćalović i magistar ekonomije Jelena Ćojbašić koji nikad do sada nisu bili politički angažovani. Zatim, zamenik predsednika Gradske skupštine u Čačku, veterinar Vladan Milić kome se ugasila stranka (URS), te član Gradskog veća, privrednik Ostoja Mijailović, koji je 15 prethodnih godina, sve do ove sedmice, bio član Nove Srbije.

Konferenciji za novinare, sa koje su novi naprednjaci uputili poruke ovdašnjoj javnosti, prisustvovao je i potpredsednik Izvršnog odbora SNS-a i narodni poslanik Aleksandar Jovičić. U svom obraćanju, Ostoja Mijailović saopštio je da je dojakošnjim partijskim drugovima u Novoj Srbiji najavio da će preći u redove koalicionog partnera i dodao da će podneti ostavku na članstvo u Gradskom veću gde je izabran kao predstavnik NS.

Odmah posle konferencije u Srpskoj naprednoj stranci, saopštenjem se oglasila i informativna služba Gradskog odbora Nove Srbije, kritikujući naprednjake iako su sa njima u koaliciji u gradu i u republici. U saopštenju NS-a se ističe da je objavljeno „povodom napuštanja stranke od strane člana Gradskog veća Ostoje Mijailovića, i njegovog prelaska u Srpsku naprednu stranku”, i navodi:

„Pravo je svakog pojedinca u jednoj demokratskoj zemlji, kao što je Srbija, da samostalno bira svoj dalji životni i politički put. Nova Srbija će na sledećim lokalnim izborima, u Prislonici (odakle je Mijailović) duplirati svoj izborni rezultat, u odnosu na majske izbore 2012. godine… Ne verujemo da će građanima Čačka išta dobro doneti mali beogradski političari, a vreme će pokazati da li će odlaskom gradskog većnika više dobiti Nova Srbija ili Srpska napredna stranka. Kada je reč o generalnom sekretaru Vlade Republike Srbije Novaku Nediću, čiji je telegram podrške novim članovima SNS-a pročitan na današnjoj konferenciji za novinare u toj stranci, Gradski odbor Nove Srbije smatra da bi čovek koji se nalazi na tako odgovornoj državnoj funkciji morao da ima znatno preča posla”. 

izvor:politika.rs  foto:G.Otašević


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE