Premijer Srbije Aleksandar Vučić doneo je odluku da smeni ministra odbrane Bratislava Gašića posle prostačke uvrede koju je izneo na račun novinarke B92 u Trsteniku. Ministar u utorak pred novinarima
gasic novosti

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ministar odbrane Bratislav Gašić posle komentara upućenog novinarki B92 ne može da ostane ministar, iako je taj posao odlično obavljao.

On je novinarima rekao da kad je čuo šta je Gašić juče rekao u Trsteniku da je bio šokiran i iznenađen, te da takve stvari ne mogu i ne bi trebalo nikome da se dogode.

"Uvek sam bio protiv hajki i harangi i uvek sam postavljao i svoja leđa i glavu za sve svoje ministre koji su bili izloženi besprizornim napadima, kada su bili krivi samo zato što su ministri u mojoj vladi ili kada su prosto napadani zato što neko mora za nešto da bude kriv. Postavljao sam sebe kao štit, zaštitio sam ih od lažnih napada. Time sam štitio Srbiju, istinu i pravdu... Od ovoga sto je uradio Gašić, za to ne mogu da iznađem izvinjenje, ni opravldanje", rekao je Vučić i izvinio se novinarki B92 u ime cele vlade.

Moramo, kaže da zaštitimo sve žene u Srbiji, "to je bila loša poruka za sve žene".

On je primetio da je dobro što se Gašić izvinio i pokajao, ali da to nije dovoljno.

"Moramo da povučemo crtu, da napravimo razliku", rekao je Vučić i objasnio da njegova vlada želi pristojnu Srbiju.

Premijer je istakao da je takav stav zauzeo zbog taklve politike, a ne zbog napada i orkestrirane kampanje onih koji na pljačke i nepoštenje drtugih.

"Gašić je moj prijatelj, potpredsednik moje stranke, jedan od mojih najodanijih prijatelja, imam možda još dvojicu takvih u vladi, bolji je ministar odbrane nego što sam ja bio i 10 puta je bolji od nekih naših prethodnika", rekao je premijer i izrazio uverenje da će Gašić razumeti njegovu odluku.

Da podsetimo, Gašić je u Trsteniku prišao novinarima koji su čekali izjavu i činjenicu da su neki od njih čučnuli da ne bi smetali snimateljima prokomentarisao da „voli novinarke koje lako kleknu".

Izjava je izazvala burne reakcije i osude brojnih ličnosti, novinarskih udruženja i građana, pa je i premijer rekao da je šokiran postupkom ministra Gašića i da za takvo sramno ponašanje ne postoje reči opravdanja.

Ministar Gašić se kasnije izvinio novinarki B92 Zlatiji Labović i srpskoj javnosti.

"Želim da se javno izvinim novinarki Zlatiji Labović i srpskoj javnosti zbog mog današnjeg sramnog i skandaloznog ponašanja. Opravdanja na moju izjavu, šta god u ovom trenutku izgovorio, jednostavno nemam", naveo je Gašić u saopštenju.

"Molim novinarku TV B92 Zlatiju Labović i sve građane Srbije da mi veruju da se zbog izjave iskreno kajem", rekao je Gašić.

GAŠIĆ U UTORAK PRED NOVINARIMA
Ministar odbrane Bratislav Gašić održaće u utorak konferenciju za novinare, nakon uvredljivog komentara i odluke premijera Aleksandra Vučića da mu zbog toga nije mesto u vladi.

Gašić je u nedelju, pre nego što je dao izjavu novinarima u Trsteniku, rekao da "voli novinarke koje lako kleknu", što je naišlo na veliku osudu javnosti i premijera. 

izvor:novosti.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE