Brus RiZotvaranje1113a

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić posetio je Lepenac, opština Brus, i prisustvovao otvaranju fabrike  „RIZ pelet” i puštanju u pogon linije za proizvodnju peleta uz poruku da ćemo, ako uspemo da uposlimo Srbiju, rešiti većinu problema.

Otvaranju fabrike za peletiranje drveta koju je finansirala naša dijaspora iz Rusije prisustvovala je i direktorka Kancelarije Vlade za dijasporu i Srbe u regionu dr Slavka Drašković.

Upošljavanje Srbije, poručio je predsednik Srbije, dugujemo deci za koju kažemo da ih imamo sve manje. On je rekao da je za njega ova investicija u Brusu podjednako važna, kao i početak radova na izgradnji Južnog toka od kojeg će Srbija imati dugoročne koristi.

„Ukoliko uložimo u poljoprivredu i ukoliko otvorimo još ovakvih fabrika nećete više strahovati. Na prste jedne ruke mogu se izbrojati firme u koje je investiran novac iz dijaspore, jer prethodne nisu preživele pod pritiskom opštinara i raznih inspekcija. Ovo je treći pokušaj. Srbija zove sve svoje građane koji žive van granica zemlje da ulažu u svoju državu”, rekao je predsednik Nikolić.

Predsednik Nikolić je pozvao predstavnike opštine Brus da iskoriste blizinu Kopaonika u trenutku kada se svet vraća prirodi „sa najboljim investitorima i najboljim ugovorima” i da se ne zadužuju.

U fabriku „RIZ pelet”, površine 2.500 kvadratnih metara, srpski privrednici iz Rusije , koje predvodi Goran Radmanovac, uložili su oko 2,5 miliona evra i zaposliće 50 radnika. Prema rečima Radmanovca, fabrika će godišnje proizvoditi 60.000 metara kubnih peleta, po visoko razvijenoj nemačkoj tehnologiji, a proizvodi su namenjeni domaćem i tržištu EU.

„Želeo sam na neki način da pomognem i poboljšam kraj u kome sam rođen. Videćemo kako će se proizvodnja odvijati i u zavisnosti od toga ćemo planirati nove investicije”, rekao je Radmanovac.

Predsednik Nikolić je na kraju svog obraćanja rekao da će pratiti rad fabrike "RiZ pelet" u Lepencu i da od privrednika i investitora u Brusu očekuje u skorije vreme poziv na otvaranje novih fabrika.

Ovom prilikom predsednik Opštine Brus uručio je predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću "Zlatni grb" opštine Brus.

Fotografije pogledajte OVDE
N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE