U opštini Brus izgleda da niko od "visokih" lokalnih funkcionera ne haje za decu. Zašto ovo pišem? Imali smo Humanitarni koncert koji su organizovali i pripremili đaci srednje škole u Brusu da bi pomogli svom drugu Stevici koji ide u školu u Blaževu. Na priredbi nije bilo političara lokalne vlasti. Zašto? Šta ih je sprečilo?

Šta je sprečilo pomoćnika ili savetnika predsednika opštine za brigu o porodici da dođe na predstavu?

Mali glumci - Bruska družina je pripremila fantastičnu predstavu Novogodišnja bajka i izveli u prepunoj  Velikoj sali Doma kulture. Svi prisutni su bili oduševljeni predstavom i umećem malih glumaca. 

Na predstavi nije bilo političara lokalne vlasti. Zašto? Šta ih je sprečilo?

Novogodišnji turnir u Brusu - posle utakmice "Partizan" - "Zemljotres" svi "visoki" lokalni političari su jednostavno nestali. Na utakmici petlića nije bilo političara lokalne vlasti. Zašto? Šta ih je sprečilo? Nije ih bilo da pozdrave petliće FK Kopaonik i FK Orlići. Da im daju simboličan poklon, možda čokoladicu ili olovku. Da ih pozdrave i da im požele uspešne buduće fudbalske dane, da im ukažu pažnju i da ih stimulišu - da pošalju poruku - Da računaju na tu decu.

Kakvu poruku ovakvim ponašanjem i postupcima lokalni političari šalju deci i roditeljima?

Da li je morala da se poveća cena vrtića 800 dinara po detetu? Da li je moralo da se proširi opštinsko veće i koliko su uvećani troškovi na godišnjem nivou?

Da li je trebalo, u ovoj krizi i dubiozi u opštinskoj kasi, podeliti samo zaposlenima u Opštinaskoj upravi "novčanu nagradu"  za Novu godinu? Zašto nisu dobili i radnici JKP "Rasina" i ostali radnici koji mesecima ne primaju platu kako bi obradovali svoju decu?

Ko je odlučio i da li je trebalo "pokloniti" Skijalištima novac od taksi  za možda par stotina ski karti?  Koliko su građani i deca Brusa poklonili Skijalištima - koji iznos novca je u pitanju? Da li su ta sredstva mogla biti utrošena na stipendije učenika i studenata?

Sad u malom Brusu koji je svaki dan sve manji imamo dva KUD-a. Osnovano je novo udruženje, KUD "Kopaonička Frula" a predsednik udruženja je pomoćnik ili savetnik predsednika opštine Brus. Ovo je mali grad da bi se delili, cepali, odvajali. Treba da se udružujemo, da jačamo.

Kakvu poruku biračima, studentima, omladini, učenicima, deci i roditeljima šalje lokalna vlast?

N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE