Brus prezentacijaPPO2013a

Brus 20.07.2012. Danas je održana javna prezentacija Nacrta Prostornog plana opštine Brusu u sali za sastanke koja se nalazi u zgradi Opštinske uprave Brus.

Nacrt Prostornog plana opštine Brus, od 29.06.2012, nalazi se na uvidu u zgradi opštine Brus svakog radnog dana od 07:00 do 15:00 časova a zainteresovani mogu tokom trajanja javnog uvida dobiti sve informacije i stručnu pomoć o izloženim Aktima neposredno u Odseku za urbanizam, građevinarstvo i pravno-imovinske poslove.

Primedbe na izložene akte mogu se dostaviti isključivo u pisanom obliku.

Nacrt Prostornog plana opštine Brus sastoji se iz 4 dela:

1.referentna karta br.1 - Namena prostora

Brus prezentacijaPPO2013b

Ovim Nacrtom Prostornog plana opštine Brus predstavljeno je na uvid kakva je namena prostora - građevinsko, poljopprivredno zemljište, šumsko zemljište ... Predlog u kojim pravcima  se i kako treba razvijati potes od Zlatara prema Budilovini i od Zlatara prema Brzeću.

2.referentna karta br.2 - Mreža naselja  i infrastrukturni sistemi

Brus PPO2013c

U ovom delu Nacrta plana je predstavljena saobraćajna infrastruktura i date osnovne  smernice razvoja. Šta i gde ulagati da bi se zadržalo i povratilo stanovništvo na date teritorije.  

3.referentna karta br.3 - Turizam i zaštita prostora

Brus prezentacijaPPO2013d

 Velika je površina u zoni zaštite: Nacionalni park Kopaonik, Zlatarsko jezero, posebni plan za akumulaciju Selova ... Predlog i smernice šta i gde graditi. U turističkom smislu i razvoju opštine treba izvući najbolje i najracionalnije - diskutovalo se na temu: Da li popravljati Gradski bazen ili graditi novi SPA centar u "banji" i njenoj okolini? Da li graditi mini hidroelektrane i na kojoj lokaciji?

4.referentna karta br.4 - Karta sprovođenja

Brus prezentacijaPPO2013e

Zaključak današnje prezentacije je da treba definisati plan i rizik izgradnje kao i posledice same izgradnje kako bi se sprečile negativne posledice.

O svemu ovome mora odlučiti lokalna samouprava opštine Brus.

Da bi građani pomogli u pravilnom usvajanju samog Prostornog plana opštine Brus trebalo bi da pogledaju plan koji se nalazi u zgradi opštine Brus i da daju svoje sugestije, primedbe. mišljenje ...

Na lokalnoj samoupravi je odluka ali građani mogu da utiču na odluke.

Na istom mestu, u maloj sali zgrade Opštinske uprave Brus, 03.08.2012. u 12:00 održaće se javna sednica Komisije za planove.
N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE