Brus 18.06.2013. Trend smanjenja troškova i štednja u budžetima na nivou cele Srbije prati se i u Brusu pa je tim povodom na sednici Opštinskog veća održanog u ponedeljak 17.06.2013. godine u Brusu doneta Odluka o smanjenju pojedinih troškova.

Na predlog Zamenika predsednika Opštinskog veća i Zamenika presednika Opštine Brus Slobodana Vidojevića smanjeni su iznosi, za dozvoljene troškove, ugostiteljskih usluga za 50%.

Slobodan Vidojević:"Posle uvida u dosadašnje troškove ugostiteljskih usluga, u predhodnih godinu dana, pojedinih ovlašćenih lica opštine Brus, došli smo do zaključka da su ti troškovi preveliki odnosno ogromni i smanjili smo ih za 50% od do tada odobrenih sredstava. Takođe i dnevnice za službena putovanja smo za sve zaposlene doveli na nivo neoporezivanog iznosa na nivou Srbije. Zasedanja Opštinskog veća će od sada biti redovnija, a ako treba biće i vandrednih zasedanja. Već na sledećoj sednici razmatraćemo upotrebu službenih vozila jer postoje glasine da se službena vozila Opštine Brus koriste nenamenski i za rešavanje privatnih poslova, čak i neradnim danima. U što skorije vreme razmatraćemo i sveukupne troškove iz našeg budžeta jer postoje indicije da i tu ima nenamenskog trošenja."

Samo da podsetimo da smo Opštini Brus 10. 06. 2013. godine uputili Zahtev za informacije od javnog značaja sa pitanjem: "Koliko iznosi zbirno račun za ugostiteljske usluge i reprezentaciju Opštine Brus u periodu od 07.06.2012. do 07.06.2013. godine?
Kako smo nezvanično saznali kada je na sto predsednika opštine i Opštinskog veća stigao zbirni račun (koji je odgovor na naš zahtev) svi su bili zatečeni zbirnim iznosom. Nadamo se da je taj Zahtev najviše doprineo smanjenju mesečnog limita za ugostiteljske usluge.
N. Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE