Danas, 13.08.2012.u sali opštine Brus prezentovan je predlog plana Detaljne Regulacije Brusa. Plan se odnosi na gradsko područje Brusa.

Uvid u ovaj plan mogu imati svi građani opštine Brus i dati svoje sugestije, predloge i primedbe.

Plan se može pogledati svakog radnog dana u zgradi opštine Brus do 27.08.2012.

Ovde je veoma zanimljivo da su četiri mini hidroelektrane predviđene da se izgrade u samom gradu. Na fotografijama su obeležene prstenom(krug narandžaste boje):

 

(klik na fotografije za povećanje)

Prva mini hidroelektrana se nalazi na oko sto metara nizvodno od mosta na Rasini(nekadašnji-Gvozdeni most), druga je u blizini Diskove vodenice, treća pored nekadašnje Radulovića vodenice a četvrta preko reke Rasine u Ivezićima, neposredno do visećeg-pešačkog mosta.

Veoma zanimljivo je i što će se kapaciteti trafo stanice kod bolnice proširiti i povećati.

Naravno postoje i mnoge druge planirane i ucrtane ideje ali građani bi trebalo planove da pogledaju i daju svoje mišljenje.

Ono što bude ucrtano i usvojeno ovim planom veoma teško će se promeniti zbog procedure.

Videćete puno novih puteva, trasu gasovoda, koliko je prošireno gradsko područje, gde je dozvoljena gradnja, plan za industrijsku zonu ... planove za banjski park i mnogo toga drugog.

Zato je veoma bitno da svi koji su zainteresovani lično pogledaju planove kako bi imali uvid kako će Brus izgledati u skorijoj budućnosti i kako će sve to uticati na njihove nekretnine u Brusu.

N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE