Juče smo razgovarali sa Predsednikom SO Brus Zoranom Gavrilovićem u želji da saznamo kada će se održati sledeća sednica SO Brus.

Evo šta je izjavio predsednik SO Brus, Zoran Gavrilović, na pitanje kada će se održati sledeća sednica SO Brus:

“Da bi zakazali i održali sednicu SO Brus potrebno je da prvo zaseda Opštinsko veće opštine Brus. Nadam se da će sednica Opštinskog veća biti ubrzo jer bi trebalo što pre održati sednicu SO Brus kako bi pojedini odluke i propisi koji se tiču lokalnih struktura bili verifikovani.

Nas čeka i izbor direktora Javnih preduzeća po novom Zakonu. Učiniću sve što je u mojoj moći da sednica SO Brus bude uskoro zakazana a krajnji zakonski rok je 15. juli. Mislim da ne bi smeli da čekamo toliko dugo jer tada počinju godišnji odmori a sad je sve manje vremena za odlaganje i čekanje.”

Posle ove izjave obavešteni smo da su pre par dana opštinu Brus posetili predstavnici KUD”Nikola Tesla” iz Lucerna. U poseti su bili predsednik KUD “Nikola Tesla” g-din Marinko Vukajlović i potpredsednik društva g-din Dušan Miladinović. Dogovorena je još čvršća saradnja između KUD “Kopaonik 1903” iz Brusa I KUD “Nikola Tesla” iz Lucerna. Najverovatnije, već ove jeseni, u mesecu septembru,  brusjani će ugostiti članove KUD “Nikola Tesla”.

Na kraju našeg razgovora u posetu predsedniku SO Brus su stigli i članovi udruženja ORPAK iz Kruševca kako bi se dogovorili oko zaštite životinja na teritoriji opštine Brus. ORPAK se zalaže za unapređenje prava i zaštite životinja i do sada su uspeli da sa ulica grada Kruševca i okoline sklone, izleče i udome preko preko hiljadu životinja. Pored podizanja svesti kod građana kako bi brinuli o životinjama ORPAK se  svakodnevno bori i protiv zlostavljanja, mučenja i ubijanja životinja.

N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE