SOBrus27 240315
Brus 24.03.2015. Na današnjoj 27. sednici SO Brus 18 odbornika, umesto da smene članove Komisije za sport,  izglasali su nepoverenje dosadašnjem opštinskom rukovodstvu i izabrali novo rukovodstvo opštine. Tako se obistinila izjava predsednika opštine Brus, data pre 8 dana na Konferenciji za štampu, da je zahtev  za zakazivanje sednice SO Brus i smenu Komisije za sport ustvari zahtev za smenu opštinske vlasti. 

Za nepoverenje dosadašnjoj opštinskoj vlasti koju je činila Koalicija “Svi za Brus” sastavljena od odbornika SNS, URS, SPS, JS, GG “Peobraženje” i DSS glasalo je 18 od 29 odbornika i to  7 odbornika NS, 3 bivšeg URS-a ili G 17+, 2 slobodna odbornika i po 1 odbornik JS, GG “Preobraženje”, DS i NDS uz podršku 2 odbornika SNS-a.
Za predsednika opštine Brus izabran je Milutin Jeličić Jutka, za njegovog zamenika Aranđel Stojković Piksi dok je za predsednika Skupštine opštine izabran dr Miroslav Panić a za njegovog zamenika Goran Miljojković.
 Na 27. sednici SO Brus izglasano je i nepoverenje dosadašnjim članovima Veća opštine Brus i izabrani su novi: Svetlana Novčić, Violeta Čajić, Mitrović Jelena, Goran Milić i Mikica Pršić koji je bio član predhodnog Veća.
Na ovoj sednici smenjen je i direktor JP RTV Brus a za vd direktora imenovana je Natalija Moskovljević Miletić.
Tokom sednice smenjeni funkcioneri su se zahvalili svojim saradnicima na dosadašnjem radu poželevši  uspešan rad novoizabranim funkcionerima a Jevtimije Milovanović, sada već bivši zamenik predsednika opštine Brus, sa skupštinske govornice je rekao veoma zanimljivu rečenicu “U Brusu tokom ove tri godine nije ni bilo prave opozicije i mi smo vas sada pustili da dođete na vlast.”
Pitanje je zašto nije bilo prave opozicije i zašto ti odbornici, koji su smatrani opozicijom, nisu pokušali da učine nešto tokom predhodnih 26 sednica SO Brus?
Pitanje je i da li će 9 odbornika koji su napustili Koaliciju "Svi za Brus" u novoj Koaliciji uspeti da nešto promene nabolje u Brusu?
Vreme će to već pokazati a svi se iskreno nadamo se da će rad tih 9 odbornika biti pozitivniji nego što je bio u predhodnoj Koaliciji. 
N.Miljković

Fotografije pogledajte OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE