Lideri tri najveće stranke vladajuće koalicije su na današnjem sastanku odredili 10-20 opština i gradova gde treba da se u narednih mesec dana naprave koalicije koje su iste ili slične onoj na republičkom nivou izjavio je premijer Srbije i lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić.

“Takve koalicije će uskoro biti napravljene u Užicu i Leskovcu, a treba da budu stvorene i u lokalnim vlastima u Požarevcu, Šapcu, Somboru, Kikindi, Kruševcu, Osečini, Soko Banji, Knjaževcu i nizu manjih opština,” precizirao je premijer Ivica Dačić u emisiji “Upitnik” Radio-televizije Srbije.

Šta ovo tačno znači, kada su manje opštine u pitanju, i da li je premijer Ivica Dačić, kada je rekao da će biti promene vlasti u nizu manjih opština mislio i na Brus, nije sigurno.

Na vlasti u Brusu je koalicija "Svi Za Brus" a čine je SNS, SPS, URS, DSS i GG Preobraženje.

Stranke koje su u koaliciji u našoj varoši, a da nisu i na republičkom nivou, su DSS i GG Preobraženje. U isto vreme, Nova Srbija, koja je u koaliciji na republičkom nivou, u Brusu je opozicija - sa najviše osvojenih glasova i odborničkih mandata na lokalnim majskim izborima.

Kada bi se bavili spekulacijama, način da se napravi identična kopija republičke vlasti bio bi izbacivanje DSS-a i GG Preobraženje iz koalicije a prihvatanje u koaliciju NS (koja je  pobedila na majskim izborima na lokalu).

Šta će se zapravo desiti, te da li je premijer mislio i na Brus kada je pričao o promeni vlasti "i u nizu manjih opština", videćemo u narednih mesec dana.

N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE