U zgradi opštine Brus, u maloj sali, 05.juna 2013. održana je javna prezentacija Nacrta generalne regulacije Brusa. Prezentacija je bila veoma posećena od strane građana Brusa koji su došli da isprate prezentaciju ali i sami učestvuju u diskusiji.

Na prezentaciji se čulo dosta prigovora ali i predloga.

Na početku, u ime obrađivača Plana iz Aranđelovca, g-đa Marija Paunović je pozdravila sve prisutne i dala kratke smernice. Prvo  postavljeno pitanje je bilo oko izgradnje ulice J.Pančić(kod vrtića). Drugo oko MHE kod vodenice u Stankovićima. Najviše prigovora je bilo oko izgradnje puta(obilaznice) koji povezuje FUD i put koji vodi ka Aleksandrovcu. Zapaženo izlaganje (primedbe i sugestije) je imao Nikolić Miloš – Dusa iz Male Grabovnice.

Pogledajte video snimak:

Plan generalne regulacije Brusa je na javnom uvidu do 13.juna 2013. i nalazi se u zgradi opštine Brus. Prigovori i sugestije na javnu prezentaciju nacrta Plana generalne regulacije Brusa mogu se podneti do 13.juna 2013 pisanim putem na pisarnici Opštine Brus i naslovi se Komisiji za planove. Komisiju za planove sačinjavaju 5 članova(3 iz opštine Brus i 2 iz ministarstva). Ova Komisija za planove obilazi teren, prikuplja podatke koje prosleđuje obrađivaču – izrađivaču plana. To znači da obrađivači ne izlaze lično na teren već  Plan  generalne regulacije Brusa izrađuju na osnovu podataka koje im dostavlja Komisija za planove.

Kako se moglo videti i čuti prisutni građani su bili donekle razočarani jer iako je prezentacija bila u zgradi opštine Brus niko iz lokalne vlasti nije bio prisutan kako bi na licu mesta video šta se dešava, da li postoje problemi i kako ih rešiti.

Uskoro se očekuje i Javna sednica, oko 24.juna 2013., na kojoj će biti reči o prigovorima: da li su usvojeni ili ne  ili delimično.

O tačnom datumu održavanja Javne sednice, kako su nam rekli, javnost će biti naknadno obaveštena.

(klik na sliku za uvećanje)

N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE