Da bi neka vlast bila kvalitetna treba da ima i kvalitetnu opoziciju koja će kontrolisati njen rad. U Brusu opozicija ne postoji što je pokazala i današnja 13. sednica SO Brus.

Iako je na Dnevnom redu bilo 40 tačaka kao što su: Rebalans budžeta,  izveštaji o radu JP, Odluka o izgradnji MHE na vodovodu, Izgradnja gasovoda i druge veoma bitne tačke -  sednica je trajala nepunih  2 sata rada.

Skoro sve tačke dnevnog reda su usvojene bez obrazloženja i diskusije. Građani Brusa koji su sednicu pratili putem TV-a uskraćeni su bili da čuju o čemu se radi u pojedinim tačkama Dnevnog reda. Opozicija je ponovo propustila šansu da se na sednici obrati građanima i predstavi pojedine probleme u opštini Brus kao i predloge za rešenje.

Odbornik JS Vidojević Dragan na početku sednice je izašao i rekao da za pojedine tačke Dnevnog reda JS neće glasati jer nisu u interesu građana Brusa. Tu je mislio na razdvajanje Centra za kulturu i bibliotekarstvo opštine Brus na dva nova preduzeća – Narodna Biblioteka opštine Brus (za VD direktora je izabran Rade Aleksić) i Centra za kulturu opštine Brus (za direktoricu izabrana Smiljana Aleksić) kao i na zahtev JKP Rasine za povećanje cena vode.
Zanimljivo je bilo kod glasanja za povećanje cena vode jer je ZA glasalo 14 odbornika i učinilo se da taj predlog neće biti prihvaćen ali onda je Predsednik SO Brus zatražio da se utvrdi kvorum i ustanovljeno je da je prisutno 22 odbornika (neki odbornici opozicije nisu bili prisutni u sali) pa je i ovaj predlog izglasan jer je glasala većina od prisutnih odbornika.

Odbornik DS Miljojković Goran je rekao: „da je „cepanje“ jednog preduzeća na dva nova nepotrebno jer će se povećati troškovi i da će se usvajanjem ovog prdloga predsednik opštine sam sebe demantovati o štednji. I da je po prvi put u istoriji opštine Brus izglasano i mesto zamenika Javnog pravobranioca što je takođe nepotreban trošak.“
Odbornik JS, Vidojević Dragan, je rekao „da je to truli kompromis opstanka vlasti na teret građana. Ovo treba da vide i čuju Vučić i Gašić šta se ovde radi. Gašiću je rečeno da će JS glasati samo u interesu građana što u ovom predlogu nije slučaj.“
Zatim se za reč javio predsednik opštine Slobodan Vidojević i rekao:“ Spajanje je bilo protivzakonito i ovo razdvajanje je po Zakonu što je  tražilo i nadležno Ministarstvo. Ubuduće štedećemo gde budemo mogli da uštedimo.“ Za razdvajanje Centra za kulturu i bibliotekarstvo na dva nova JP glasalo je 15 odbornika ZA.

Na ovoj sednici je izabran i Opštinski štab za vanredne situacije ali predhodno nije razrešen stari štab. Ili je to učinjeno na nekoj od prethodnih sednica ili sad imamo dva štaba.

Od odborničkih pitanja pomenućemo pitanje odbornika JS Vidojević  Dragana: “Ko je imenom i prezimenom i po kom osnovu dobijao pomoć od 01.01.2013 do 15.10.2013?“ Odgovor bi trebao da stigne za sledeću sednicu SO Brus.

Dve tačke koje su unele malo svetlosti u rad SO Brus su:

-Odluka o finansijskoj podršci porodica sa decom na teritoriji opštine Brus – Izglasano je da se dosadašnja pomoć uveća za 100% pa će za novorođeno dete sada biti izdvajano 20.000 a prvo rođeno u kalendarskoj godini 40.000 dinara.

- Predlog i jednoglasno usvajanje da se odbornici današnjih dnevnica odreknu u korist pomoći Stefanu Vukojičiću iz Igroša.

Uskoro opširnije o tački Dnevnog reda 13. Sednice koji se odnosi na Odluku o izgradnji vodovoda Vignjište – Brzećka reka i gradnja MHE na vodovodu.

Više fotografija pogledajte OVDE (klik)
N.MiljkovićDodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE