U maloj sali Doma kulture u Brusu 25.02.2013. održana je 8.sednica SO Brus.

Na dnevnom redu je bilo 16 tačaka. Sve su tačke bile zanimljive i morale bi da interesuju građane Brusa. Najzanimljivija je bila 3.tačka Dnevnog reda - Odluka o dugoročnom zaduživanju kao i 16.tačka Dnevnog reda 8.sednice SO Brus - Odbornička pitanja.

Iako je predsednik SO Brus Zoran Gavrilović izjavio da će na ovoj sednici upoznati odbornike sa tekstom "Deklaracija - Mi nećemo GMO na teritoriji opštine Brus" ipak o ovoj Deklaraciji nije bilo reči. Nadamo se da će na sledećoj biti predložena i usvojena.

I na ovoj sednici odbornici opozicije su se javljali za reč i diskutovali i postavljali pitanja.

Usvojena je 3.tačka Dnevnog reda - Odluka o dugoročnom zaduživanju, kojom će se lokalna samouprava u ime opštine Brus zadužiti 200.000.000 (dvesta miliona dinara) emitovanjem obveznica.

Rebalansom budžeta za 2013. godinu JKP "Rasina" je uskraćena za 5.000.000 (pet miliona dinara) koji se prebacuju u fond Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za 2013. kojim će se zaposliti 37 mladih, starosti do 30 godina, sa visokom školskom spremom.

Usvojene su Odluke o promeni osnivačkog akta Javnih preduzeća. Kao i Odluke o lokalnim administrativnim taksama, o auto-taksi prevozu i jedinstvenoj, ekonomskoj najnižoj ceni auto-taksi prevoza na teritoriji opštine Brus.

Zatim je usvojen Predlog Programa Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine opštine Brus za 2013. i Odluka o pristupanju izradi Plana detaljne regulacije za izgradnju dalekovoda 10 KV Brus-Igroš za priključak TS 10/0.4 KV "FOODLAND".

Usvojena je Odluka o izradi Plana detaljne regulacije za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda na lokaciji Lepenac, opština Brus i Predlog Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za 2013.

Usvojen je i Predlog Rešenja iz oblasti izbora i imenovanja:

- izmena predloga komisije za vođenje postupka i donošenje rešenja po zahtevu za vraćanje zemljišta

- o razrešenju i imenovanju Opštinske izborne komisije u stalnom sastavu.

Usvojeno je i razmatranje predloga Udruženja advokata da Sud "ostane" u Brusu i da se formira radna grupa po ovom predlogu.

Veoma zanimljivo je bilo odborničko pitanje odbornika Koalicije o poseti ministra Velimira Ilića opštini Brus 06.02.2013. Bilo je pitanje u kom svojstvu je ministar Velimir Ilić posetio sela Žunje, Žilince i druga? Privatno ili kao ministar Srbije? Pitali su odbornici Koalicije i zašto nije posetio zgradu opštine Brus? Ovo nije bilo pitanje za SO Brus već za kabinet ministra Velimira Ilića. A ako su pojedinci iz Koalicije znali za posetu ministra Velimira Ilića, a kažu da su znali, trebali su da ga pozovu i ugoste a ne na sednici SO Brus da raspravljaju ko je pobijao a ko vadio kočiće za buduće puteve. Koalicija Brusa treba da zna barem onu narodnu izreku ili poslovicu "Ako neće Ministar kod  Koalicije hoće Koalicija kod ministra". U razgovoru sa bilo kojim Ministrom Vlade Srbije opština Brus može samo da bude na dobitku.

U zimskom periodu mnogi Ministri Srbije a i drugih država kao i Ambasadori u Srbiji prođu kroz Brus na putu prema Kopaoniku i nijedan nije svratio u zgradu opštine Brus. Zašto?

Opširnije o 8.sednici USKORO.

N.Miljković

 


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE