Bruspanorama fotoDarkoJovanovic1

Brus 02.07.2014. Kao što većina građana u opštini Brus zna, ovde se ne dešava ništa, nijedno od onih predizbornih obećanja političari nisu  ispunili. Videli smo nedavno kako se vodi politika i sednice SO Brus... kako se "doturaju" ili "poturaju" stari poslovnici... I da li će neko za to odgovarati?
Ekonomija - sećate li se ... nijedna nova investicija nije realizovana do kraja, a i ona obećanja da će da se pokrenu pojedina preduzeća ostala su bez pozitivnih rezultata. Ta preduzeća su ili prodata ili su sada pred prodajom.

Koalicija "Svi za Brus" i opozicija od maja meseca 2012. kao da su u simbiozi  i funkcionišu po onoj političkoj "ne diraj me - ne diram te". Više i nema opozicije. A to nije dobro za građane, ni za vlast a ni za opoziciju.

Evo stiže letnja sezona a bazen još nije osposobljen - najverovatnije da će malo da "okrpe", i kao što jedan odbornik reče, "nešto da se opere, jer tu je puno toga oprano".
Sport - ne postoji u kontinuitetu organizovan sport za decu i omladinu. Uglavnom se radi na "o ruk", bez dovoljnog obaveštavanja javnosti naročito na selu. Možda neko misli da tu decu sport ne interesuje ili im ne treba. Treneri rade iz čistog entuzijazma. Sav novac za sport, preko Saveza sportova, ide u jednu tačku a ako i ode na druge tačke odmah se preusmeri na prvu, kao pozajmica.
Decu u Brusu, da bi se bavila sportom ili drugim aktivnostima, finansiraju roditelji.
Učenici, studenti... - imamo vanserijske talente koji su završili fakultete i rade u priznatim firmama. Opština ništa nije "uložila" u njih a ni u generacije koje su pristigle i osvajaju nagrade. Kao da ti mladi ljudi ne žive ovde i kao da je nekog "strah" da razgovara sa njima i pokaže svoje znanje.
"Zašto se to dešava? Zašto opštinski funkcioneri više ulažu u ugostiteljske usluge nego u poljoprivredu i omladinu?"

SOBrus molbaMiljkovicN

Jedno od objašnjenja za ovakvo stanje može da bude i to da odbornici rade bez Etičkog kodeksa koji i nisu usvojili na 17. sednici SO Brus.

AKO IMATE  I VI PITANJE ZA ODBORNIKE I SO BRUS POŠALJITE NA MEJL Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.


Pre nego odustanemo uvek vredi pokušati još jednom.

Oni koji vole i žele da žive u Brusu shvatiće i razumeće!
N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE