Želeli smo da na kraju 2012. godine pitamo predsednika opštine Brus Zorana Obradovića o rezultatima dosadašneg rada i koji su planovi za narednu godinu u opštini Brus.

Nažalost predsednik opštine je bio zauzet pa smo razgovarali sa zamenikom predsednika opštine Brus Slobodanom Vidojevićem i predsednikom SO Brus Zoranom Gavrilovićem.

Zamenik predsednika opštine Brus – Slobodan Vidojević  je rekao: „Dosta se radilo i uradilo u predhodnih šest meseci ali moglo je i više. Period za nama je bio težak ali smo izvukli pouke. Jeste teško ali budimo optimisti da će u Novoj godini biti bolje. Moramo timski da radimo i potrudimo se da obezbedimo bolji život za sve građane. Moramo biti tolerantniji i u timski rad angažovati sve sposobne pojedince koji žele i mogu doprineti razvoju opštine Brus.

U Novoj 2013.godini moramo da sprovedemo u delo par projekata koji će doprineti razvoju opštine Brus. Takođe treba iskoristiti i šansu u razvoju turizma. U toku je projekat brendiranja potkopaoničkih opština, na inicijativu opštine Brus. Uskoro ćemo pokrenuti i projekat koji će se realizovati na lokalitetu Rendare. Pokrenuta je inicijativa od strane SKGO da opštine mogu stipendirati učenike i studente i to moramo iskoristiti da pomognemo našim učenicima i studentima jer to je  budućnost našeg razvoja i opstanka.

Čestitam građanima novogodišnje i božićne praznike i poželeo bi im dobro zdravlje i svaku sreću u Novoj godini. Da zajedno realizujemo što više projekata, kako bi svim građanima bilo bolje. Želim svima da  praznike provedu u dobrom i veselom raspoloženju kao i narednu 2013. godinu.“

Predsednik Skupštine opštine Brus Zoran Gavrilović je izjavio: "Ja kao predsednik SO Brus sam zadužen za rad skupštine i donošenje odluka. Što se tiče rada u proteklih šest meseci mogu reći da sam zadovoljan. Imali smo na teritoriji naše opštine veoma otežavajuće uslove. Setimo se samo velike suše i požara na našoj teritoriji. Uspeli smo i pored svega da lokalizujemo požare i sačuvamo šume. Imamo veoma veliki potencijal u rudnom i šumskom bogatstvu koji moramo iskoristiti na pravi način. Pokušavamo da aktiviramo rudnike na teritoriji opštine Brus. Imali smo veoma uspešnu akciju podele junica našim poljoprivrednim proizvođačima. Ja kao predsednik SO se zalažem da se pojednostavi procedura za dobijanje potrebnih dozvola  kako bi privukli što više investitora da ulažu u razvoj naše opštine. lokalna samouprava se  zalaže za formiranje jedne zadruge kako bi poljoprivredni proizvođači imali sigurnost i intezivirali proizvodnju.

Znam da neće biti lako ispuniti sve isplanirano ali moramo se svi zajedno potruditi i raditi da dođemo do pozitivnih rezultata.

I na kraju da čestitam Novu 2013.godinu svim našim građanima sa željom da ih u Novoj godini služi zdravlje, da budu srećni i da im Nova godina bude rodna."

Čuli smo deo planova za 2013. godinu koje planira da uradi lokalna samouprava opštine Brus. Nadamo se da će uspeti i da će to dovesti do zapošljavanja većeg broja radnika.

U svakom slučaju i dalje ćemo pratiti rad lokalne samouprave i obaveštavati Vas. Budite i u 2013. godini uz www.brusonline.com.

N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE