BrusONLINEBrus,22.10.2014. Prošlo je 10-ak dana od održavanja 22. sednice SO Brus. A šta se dešavalo na sednici? Kao pred svaku sednicu dogovaralo se o smenama i postavljenjima bez obzira o sposobnosti i stručnosti već isključivo je odlučivala politička podobnost. Svi su nestrpljivo čekali dopunske tačke Dnevnog reda ali osim par smena i postavljenja u Nadzornim odborima nije bilo ništa od najavljenih kadrovskih promena.
Odbornici su bili zauzeti oko raznih kombinacija a najverovatnije i predsednik opštine pa nisu obratili pažnji na veoma značajnu tačku Dnevnog reda - Usvajanje Plana Generalne Regulacije Brusa (PGR Brusa). Zašto? Da li slučajno ili ...?

Odbornici su PGR Brusa dobili na CD disku ali teško da je iko od njih i pogledao jer nije bilo diskusije na samoj sednici. Čak se za reč nije javio ni predlagač a smatramo da je trebao.
Ipak kod usvajanja ovako značajnog dokumenta desio se jedan presedan - PGR je usvojen sa amandmanom !?! Ako se setimo 9. sednice SO Brus održane 15. aprila 2013. prilikom usvajanja Prostornog plana opštine Brus, obrađivač je rekao da se ne može usvojiti sa amandmanom već se usvaja ili ne usvaja.
Na 22. sednici SO Brus PGR Brusa je usvojen sa amandmanom i niko se nije javio za reč da objasni da li sad može da se usvoji sa amandmanom ili ne? Izgleda da može.
Pitanje za SO Brus  i predsednika opštine je da li je i koja odluka po Zakonu Republike Srbije ili su obe?
U usvojenom PGR Brus ucrtane su i 4 MHE mada su predsednik opštine kao i bivši predsednik SO Brus obećali da zbog zaštite životne sredine neće biti dozvoljena gradnja cevovodnih već samo branskih MHE. Da li će neko od njih objasniti kako i na koji način će se u samom Brusu napraviti branske MHE ili će ipak biti cevovodne? Da li i ko priča istinu i u čijem interesu ne priča?
I da li je ili nije usvojen PGR Brus? Kako reče jedan odbornik "Kad budemo imali većinu mi ćemo ovu odluku poništiti i doneti novu, baš kako odgovara građanima Brusa?"
Da li će i oni doneti odluku u korist građana Brusa ili nekog drugog? To ćemo videti.
Podsetite se kako je protekla 9. sednica SO Brus i usvajanja Prostornog plana opštine Brus:


N.MiljkovićDodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE