BrusONLINE logo10Brus 04.11.2014. Pitanje upućeno svim izabranim predsednicima, direktorima, šefofima i funkcionerima  u opštini Brus a i šire: "Zašto nisu obavešteni građani Brusa?"
Zašto skoro sva lica koja su izabrana, imenovana i postavljena ne žele da obaveštavaju građane o svom radu kao i o dešavanjima u opštini Brus za koja su oni odgovorni? Ili odgovornosti više nema?

Sećate li se priče o Savezu sportova opštine Brus čiji osnivač je bila opština Brus? Sećate li se da je osnovan još jedan Savez sportova opštine Brus koji je, kako se priča, osnovala grupa građana a niko nije obavešten? Sećate li se da su u isto vreme postojala dva Saveza sportova opštine Brus? Sećate li se da je odlukom SO Brus ugašen Savez sportova čiji je opština bila osnivač?
Da li će neko uspeti da objasni kako je moguće da SO Brus ugasi jedan Savez sportova a u svoju zgradu prihvati drugi Savez sportova koji ima isti PIB i žiro-račun koji počinje sa 840-... koji se dodeljuje organima Republike Srbije.
Kao što većina zna PIB je jedinstveni i jedini broj fizičkog lica, preduzetnika i pravnog lica za sve javne prihode i zadržava se do prestanka statusa poreskog obveznika. Kako je odlukom SO Brus ugašen Savez sportova čiji je osnivač opština Brus po tom pravilu je trebao da prestane i važenje PIB-a koji je taj Savez imao. Ili nije trebao?
Kako se priča, osnivač novog Saveza sportova je grupa građana pa se postavlja pitanje odakle onda žiro račun koji počinje sa 840-... koji se dodeljuje organima Republike Srbije?

Možda bi Opštinsko veće opštine Brus ili tadašnji predsednik SO Brus mogli da daju odgovore na mnogobrojna pitanja i nedoumice u ovom slučaju kako bi sve bilo jasnije. Ili neke druge opštinske ili državne službe.

Građani Brusa i Srbije imaju pravo da znaju o čemu se radi a neko je sigurno dužan da im da informaciju i da im  objasni o čemu se radi i kom Savezu su dodeljena 12.085.000 dinara iz budžeta, ovom ili onom Savezu sportova.
Očekujemo odgovor da li je sve po Zakonu ili je neko ponovo poturio?
N.Miljković
Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE