Neverovatno koliko čovek može da sazna korisnih stvari šetajući gradom i razgovarajući sa pravim i upućenim ljudima. Ovoga puta radi se o cveću.

Dobro, priznajem u cveće se ne razumem, Nisam baš ni neki ljubitelj. Ali, ni slutio nisam da žuto cveće brže vene od belog, crvenog, a pogotovo plavog.

Prolazeću danas kroz gradski park, da uhvatim prečicu, video sam radnu brigadu kojom rukovodi Vučko, kako sadi cveće oko spomenika. Lepo poravnato i usitnjeno zemljište, radnici orni za posao i pune kutije raznobojnog cveća, prosto su mamili da čovek zastane, pogleda, i divi se stvaranju oaze prekrasnih boja, i to uživo.

E sad, iako je sve delovalo živopisno, nešto se ipak nije uklapalo u kolorit. Dok se oko spomenika u svakom sledećem trenutku, zahvaljujući vrednim rukama, stvarala nova lepota, odjednom mi se vratio film godinu-dve unazad, kad se na ovom mestu sve žutelo od žutog cveća.

-Vučko, zašto ne sadite žuto cveće. Vidim belo, crveno, plavo, ali nema žutog, pitam ja naivno.

-Žuto cveće brže vene, odgovori Vučko kao iz topa.

Možda je i tako, pomislih ja u sebi ali neće biti da je to razlog.

-Vučko, kad već nema žutog cveća, povedi računa da ne posadiš mnogo belog i crvenog, plava boja mora da dominira, kažem ja uz pozdrav.

Istina, plava boja je lepa, kao nebo. Nekako trenutno veoma aktuelna i moćna, baš kao što je nekad bila žuta...

izvor:toplickevesti.com

 


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE