Zbog stalnih kvarova, kao i finansijskih poteškoća JKP Toplana, u Kruševcu će ove godine zima, zakazana za 22. decembar, biti odložena za barem 14 dana.

Jedan od zaposlenih u ovom preduzeću koji je želeo da ostane anoniman tvrdi da je sve već dogovoreno, ali da se čeka odobrenje Gradskih vlasti, koje proveravaju da li bi to značilo i odlaganje Nove godine jer su već nabavljene i jelka i nove sijalice.

“Već na sledećoj sednici Gradske uprave tražićemo da se donese uredba o odlaganju zime za barem dve nedelje. Situacija je zaista loša, neki delovi grada imaju veoma loše grejanje, ljudi su cele godine plaćali grajanje, a sada se smrzavaju, složićete se da to nije fer, te da je odlaganje zime dok se situacija ne reši jedini ispravan put.”

Na naše insistiranje da nam detaljnije obrazloži šta su problemi, dobili smo polovičan odgovor.

“Zaista je nejasno,” rekao je naš sagovornik. “Tokom celog leta nije bilo nikakvih problema, čak su se neki žalili i na vrućine i eto, čim malo zahladni odmah sve krene naopako. A mi smo uradili sve što smo mogli. Zaposlili smo dodatne kolege iz svih partija na vlasti, čak nismo ni oterali one koje je prethodna vlast postavila i ništa. Naše rukovodstvo je tokom cele jeseni, svake nedelje išlo u crkvu da se moli bogu da sve bude u redu i… ništa. Više puta smo napomenuli da je staro rukovodstvo krivo za loše stanje i opet ništa, i dalje je hladno. Zaista više nemamo ideju šta da radimo.”

A kada će Kruševljani moći da očekuju da im domovi budu topli, bilo je naše poslednje pitanje…

“Pa, to je sada teško reći. Naš direktor je nedavno dobio novi službeni telefon i još uvek nije uspeo da se snađe sa instalacijom aplikacije za vremensku prognozu. Međutim, naša služba za statistiku je, na osnovu podataka iz prethodnih godina, sasvim sigurna da već polovinom marta možemo očekivati da prosečna temperatura u stanovima naših korisnika pređe 18 stepeni. Dakle, potrebno je samo se malo strpiti i biće toplo, naše preduzeće je i do sada najbolje radilo od marta do oktobra, pa nema razloga da sumnjamo da će i ove grejne sezone biti drugačije,” objasnio je naš sagovornik i uputio nas na edukativni video “Winter is coming” koji će se emitovati tokom zime stanovnicima Kruševca kako bi im se pomoglo da prebrode hladne dane, a koji ekskluzivno objavljujemo:

 KrŠ vesti – potpuno neistinite/izmišljene vesti, čija je jedina svrha da nasmeju (ako je to danas moguće)

Tekst objavljen 08.12.2014. na www.037ks.com kad čitamo danas 10.01.2014 vidimo da i nije baš izmišljen a početak zime je ipak odložen  jer su dnevne temperature i preko +10C :)

izvor:037ks.com, foto:telegraf.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE