NovakDjokovic2019

Novak Đoković je diskvalifikovan sa US Open 2020 nakon udaranja loptice koja je nenamerno pogodila linijskog sudiju.

Tim povodom oglasili su se organizatori turnira:

USOpen2020 saopstenje

“U skladu sa Grend slem pravilnikom, prateći njegove radnje - udaranja lopte opasno ili nepromišljeno unutar terena ili udaranja lopte sa nemarnim zanemarivanjem posledica, sudija turnira US Opena diskvalifikovao je Novaka Đokovića sa US Opena 2020. godine. Budući da je bio eliminisan, Đoković će izgubiti sve bodove zarađene na US Openu i biće kažnjen novčanom nagradom osvojenom u dosadašnjem toku turnira.”

Ubrzo se oglasio i Novak Đoković:

USOpen2020 NovakDjokovicInstagram

"Cela ova situacija me čini zaista tužnim i praznim. Proverio sam kako se oseća linijski sudija, i prema informacijama koje sam dobio, oseća se dobro, hvala Bogu. Njeno ime ne mogu da otkrijem zbog očuvanja njene privatnosti. Jako mi je žao što sam joj naneo takav stres. Nije bilo namerno. Bilo je pogrešno.

Želim da ovo neprijatno iskustvo, diskvalifikaciju sa turnira, pretvorim u važnu životnu lekciju, kako bih nastavio da rastem i razvijam se kao čovek, ali i teniser.

Izvinjavam se organizatorima US Opena. Veoma sam zahvalan svom timu i porodici što mi pružaju snažnu podršku, kao i mojim navijačima jer su uvek uz mene. Hvala vam i žao mi je. Bio je ovo težak dan za sve." napisao je Novak Đoković.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.