TBogdanovic052016

Nova prvakinja Evrope u tekvondu koje se održava u Švajcarskoj je Tijana Bogdanović iz Aleksandrovca. Ponosna je Župa kao i cela Srbije na našu Tijanu a olimpijada u Riu po prvi put biće praćena u Župi uz zdušno navijanje za sve naše sportiste ali najviše za Tijanu.

TBogdanovic borba052016

 Osamnaest godina ima Tijana koja je u finalu pobedila Anu Petrušić iz Slovenije a do finala bila je bolja od naše Sare Damjanović, u četvrtfinalu od Kristine Tomić iz Hrvatske, u polufinalu od Lucije Zanimović trostruke evropske šampionke i bronzane sa olimpiskih igara u Londonu, takođe Hrvatice. Tijana nije krila veliko oduševljenje osvojenim zlatom.
- Presrećna sam, pre finala sam znala da će ovo biti prvo zlato za Srbiju u istoriji Srpskog tekvonda ukoliko pobedim u polufinalu Luciju koja tempira formu za Rio. Pozdravljam sve moje navijače u Srbiji, Beogradu, mojoj Župi. – izjavila je Tijana.Trener naše šampionke Dragan Jović nije krio veliko zadovoljstvo posle osvojenog zlata.
- Ovo je prvo zlato za Srbiju u ženskoj seniorskoj konkurenciji. Tijana se upisala kao neko ko pomera granice i ja sam presrećan zbog ove medalje koja je dobra za njeno samopouzdanje pred nastavak priprema za OI u Riu. Znamo da su glavni favoriti kao Lucija u pripremnom periodu i da nije sve pokazala što može ali i Tijana ima još mnogo prostora za napredak do Ria.

TBogdanovic porodica052016Sreća u domu Bogdanovića u Beogradu, tata Bratislav, mama Violeta, sestre Zvezdana i Helena, brat Žarko, primaju čestitke sa svih strana a u Župi toči li se toči, jer za velike šampione u Župi kažu "SVE JE TO OD DOBROG VINA".

Tijana Bogdanović, rođena je 4. maja 1998. godine. Aktvini je član tekvondo kluba "Galeb", majstor tekvondoa treći dan i tekvondo reprezentativac Srbije.
Tijana trenira tekvondo od svoje četvrte godine (2002), aktivni je takmičar od 2004. godine, trostruki je uzastopni prvak Balkana, aktuelni juniorski prvak Evrope do 46 kilograma i aktuelni svetski prvak do 49 kilograma.
Redakcija Narodnih Novina Rasinskog okruga i BrusONLINE.com čestitaju Tijani i porodici Bogdanović evropsko zlato.

B.Pribanović - Narodne novine Rasinskog okruga


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE